Sikerült megnyitni a humanitárius folyosókat Mariupolnál

2022. március 14. 16:26

Az orosz védelmi tárca közlése szerint ez az ukrán erők likvidálásával vált lehetővé.

2022. március 14. 16:26
null

Sikerült likvidálni az ukrán erők Mariupol külvárosában lévő fő állásait,

ami lehetővé tette a lakosság tömeges kimenekítésének megkezdését

– jelentette ki Mihail Mizincev orosz vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős tárcaközi koordinációs parancsnokság és az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője

A tábornok szerint  az orosz különleges erők által támogatott donyecki „népi milícia” megsemmisítette a „nacionalisták” legtöbb lőállását a Mariupol peremén lévő lakónegyedekben, ami lehetővé tette, hogy közép-európai idő szerint 13 órától humanitárius folyosók nyíljanak meg a civilek számára, és megkezdődhessen a lakosság tömeges evakuálása.

Mizincev szerint az orosz oldalon 200 autóbuszból négy gépkocsioszlopot állítottak össze, amelyből 50 már megérkezett Mariupolba, ahová 450 tonna humanitárius segélyt, egyebek között gyógyszert szállítottak.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a város egy humanitárius katasztrófa szélére sodródott. A napok óta tartó pusztításról pedig drónfelvétel is készült.

(MTI)

A nyitóképen egy nő halad el egy tüzérségi támadásban megrongálódott épület előtt Mariupolban.
Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2022. március 14. 19:45
A kimentett civilek remélem elmondják, hogy eddig kik akadályozták távozásukat!
Istók3
2022. március 14. 19:43
"Sikerült likvidálni az ukrán erők Mariupol külvárosában lévő fő állásait, ami lehetővé tette a lakosság tömeges kimenekítésének megkezdését" Ennyi. Az ukrán nép szenvedése akkor fog véget érni, amikor a hadseregük már nem tudja őket élő pajzsnak használni.
Szerencse
2022. március 14. 18:24
Vissza akarjuk kapni a régi fórumot!!!
Szerencse
2022. március 14. 18:23
A fórummal kapcsolatban írtam a mandiner facebookjára, és emailt is írtam nekik. Válasz eddig nem érkezett. Van akinek válaszoltak közületek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!