Newsweek: A menekülteket segítő magyarok és lengyelek büntetésével éket vernek a tagállamok közé

2022. március 22. 09:32

Az EU dogmatikussága a magyarázat az unió belső konfliktusaira, írja az amerikai lap publicistája.

2022. március 22. 09:32
null

Magyarország 282 ezer, Lengyelország pedig több mint 1 millió menekültet fogadott eddig Ukrajnából az orosz invázió kezdete óta, ezzel párhuzamosan az Európai Unió egységes szankciókat vezetett be Oroszország ellen, azonban az Európai Parlament még a két közép-európai ország megbüntetéséről is szavazott – közli a Newsweek. Rodrigo Ballester a véleménycikkében mindezt olyan tettként értékeli, amellyel maguk az európai vezetők újabb ékeket vernek a tagországok közé. A hírügynökség szerint az amerikaihoz hasonlóan az európai elitet is elvakítja a politikai korrektség kultusza, és

a politikai prioritásokat készségesen alárendelik a dogmáknak és a mantráknak, amelyek éppoly leegyszerűsítőek, mint amennyire károsak.

A szerző szerint ezzel a merev gondolkodásmóddal magyarázhatók az unió belső konfliktusai, amelynek árát most Magyarország és Lengyelország fizeti meg azzal, hogy nem kapták meg a nekik járó részt az uniós helyreállítási alapból. Az Európai Bizottság a belátás jeleit mutatja azzal, hogy elhalasztja az eljárás megindítását a két, jelenleg a háború frontvonalában lévő tagország ellen, értékelte a helyzetet a Newsweek.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Vitalij Hrabar

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. március 22. 22:43
Elfoglalták a férgek az uniot ezt az unio 90 % sem akarja (állampolgárai) csak az a pár odatett szarházi soros bérenc rohadék az usa globál kiszolgálói.mind azok!!!!!! Ezteket nem az eus polgárok akarjak!!!! Az eu tönkretétele folyik....
dick52
2022. március 22. 14:58
" Íme az ember! "
pitypang1125
2022. március 22. 13:27
Az EP egy ócska, egyébként súly nélküli szarhalmaz. Ostoba, buta majmok gyülekezete. Teljesen mindegy mit szavaznak meg, jogalap, és konkrét bizonyítékok nélkül a bizottság az életben nem fogja elindítani, ha még is akkor az ET előtt fog elbukni.
István53
2022. március 22. 13:03
Európa kussol Hallott valaki már olyat hogy a menekülteket anyagilag, vagy másként támogatta az EU???? Vagy támogatta azokat az országokat akik jelenleg befogadnak és támogatást nyújtanak a többségében védtelen nőknek és gyermekeknek????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!