WHO: Egyre több támadás éri az ukrán kórházakat és mentősöket

2022. március 08. 15:04

A legutóbbi jelentések szerint már kilenc ember halt meg az egészségügyi intézmények ellen elkövetett támadásokban.

2022. március 08. 15:04
null

Az ENSZ ügynöksége hétfőn erősítette meg azt a hírt, hogy az ukrajnai orosz invázió kezdete óta legalább már kilenc ember meghalt az egészségügyi intézmények ellen elkövetett támadásokban. A jelentés nem tért ki arra, hogy kik a felelősök az incidensekért – adta hírül a Reuters.

Catherine Smallwood, a WHO európai sürgősségi osztályvezetője egy sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy a számok olyan eseteket is tartalmaznak, amikor a mentőket nem sürgősségi egészségügyi ellátás céljából irányították a különböző helyszínekre.

Az osztályvezető hangsúlyozta:

„A számokat folyamatosan frissítik, és ezek az elmúlt napokban folyamatosan emelkedtek”

Igyekeznek minél gyorsabban orvosi ellátást biztosítani

A WHO azon dolgozik, hogy gyorsan orvosi ellátást biztosítson Ukrajnának, ahol az oxigén, az inzulin, az egyéni védőeszközök, a sebészeti eszközök és a vérkészítmények kifogyóban vannak. Minderről Hans Kluge, az ügynökség európai regionális igazgatója beszélt a tájékoztatón.

Az oxigénellátás mellett a gyermekek elleni védőoltások, különösen a gyermekbénulás elleni járvány idején, valamint a mentális egészségügyi szakértelem a WHO legfontosabb prioritásai közé tartoznak a régióban – hívta fel a figyelmet Kluge.

A nyitóképen egy üresen maradt ukrán gyermekkórház folyosója
Fotó: WOLFGANG SCHWAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2022. március 08. 22:30
Háború van, nem? Irakban hogy volt?
TAVIROZSA
2022. március 08. 20:47
Oltások nem voltak, kórházak felszereltsége hiányos volt már a háború előtt is !! Viszont fegyverrel jól ellátták őket ! Szegény ukrán nép !
VeJoLa
2022. március 08. 17:18
Szóljanak a zongoristának, hogy az oroszokat is saját farkával verje, ne a honfitársai életével!
cutcopy
2022. március 08. 16:55
Nem elég annyit közölni hogy civileket támadnak, azt is hozzá kéne tenni hogy kik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!