A grúzok is benyújtották az EU-s csatlakozási kérelmet

2022. március 03. 07:25

A kormánypárt egyik politkusa felszólította az uniós szerveket, hogy sürgősen értékeljék a kérelmüket, és biztosítsák Grúziának az EU-s tagjelölti státuszt.

2022. március 03. 07:25
null

Grúzia kormánypártja bejelentette, hogy „azonnal” benyújtja az Európai Unióhoz való csatlakozási kérelmét, miután az ország parlamentje támogatta az előterjesztést – írja az al-Dzsazíra.

A Grúz álom – Demokratikus Grúzia vezetője, Irakli Kobakidze újságíróknak azt mondta, hogy pártja döntése „általános politikai kontextuson és az új valóságon alapul”. Hozzátette: felszólítják az uniós szerveket, hogy sürgősen értékeljék a kérelmüket, és biztosítsák Grúziának az EU-s tagjelölti státuszt.

Nyitókép: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoked_ly
2022. március 03. 10:37
Ez az EU! Mit akar itt egy Közép-Ázsiai ország?
roughneck
2022. március 03. 10:35
Sztalin forog a sirjaban.
olajfa1
2022. március 03. 10:04
Evés közben jön meg az étvágy! Már csak Oroszország hiányzik a csapatból.. :-DDD
luisbathhelena
2022. március 03. 09:55
Nos ezzel el is inflálták a dolog értékét. Ha egy klubba mindenki felvételt nyer (főleg ha a felvétel feltételeit nem teljesíti), akkor az a tagság máris értéktelen. Értem a grúzokat, de ezzel nagyjából betesznek Ukrajnának. És akkor a szerbek, albánok, bosnyákok, macedónok?????? És a törökök? akik 30 éve várnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!