Ukrán elnök: Nem tesszük le a fegyvert

2022. február 26. 08:08

Zelenszkij leszögezte: Kijevben marad, egyúttal felszólította az ukránokat, hogy védjék meg az orosz ostrom alatt álló fővárost.

2022. február 26. 08:08
null

Nem tesszük le a fegyvert, megvédjük az országunkat – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a közösségi médiában közzétett beszédében, válaszul arra, hogy Moszkva korábban fegyverletételre szólította fel az ukrán hadsereget.

– hangsúlyozta egy mindössze negyven másodperces felvételen, amelyet a Twitteren hozott nyilvánosságra. Az elnökről olyan hírek láttak napvilágot, hogy elhagyta az országot, illetve hogy elrendelte, Ukrajna adja meg magát az oroszoknak. A felvételen Zelenszkij leszögezte: Kijevben marad. Egyúttal felszólította az ukránokat, hogy védjék meg az orosz ostrom alatt álló fővárost.

(MTI)

(Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök televíziós beszédet mond Kijevben 2022. február 24-én. MTI/AP/Efrem Lukackij)

Összesen 298 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fagyongy.fgy
2022. február 27. 16:35
Az "ukránok" ellenállása? Kb. 40 millió ember: túlnyomó többségük most a teljes kiszolgáltatottság küszöbén rettegve figyel és vár... A hadseregük, ami volt, a hosszabb távú sikeres ellenálláshoz szükséges eszközöktől az első órákban megfosztva. A jelek, szerint, a nagyon kevés, talán beazonosítható jel szerint, ahol nem akarnak túl sok veszteséget maguknak, vagy ahol igazán komoly civil áldozatok lennének várhatók, azkat a helyeket az agresszorok (tudom, hogy így jobban tetszik: és hát formailag, mint támadólag fellépő fél - most kétségkívül azok...) egyszerűen kikerülik. (...a "kikerülést" németektől, a saját vérük árán tanulták, a németek "kombinált" eljárását - a hátország polgári infrastruktúrájának kíméletlen TERRORbombázást egyértelműen nem alkalmzzák (még?)) Ha nem lenne valami konkrét elérendő céljuk ezzel, akkor nem tennék ezt. A Donbasz frontján, ami már nyolc éve pusztított szétlőtt holt vidék, az erős ukrán állások ellen sem erőltetik az értelmetlen támadást, úgy tűnik. Ha a hátukba kerülnek, amire sok jel utal, akkor ott a beszorult ellenfélnek nem sok esélye lesz. Hősleg lemészároltathatja magát, ha akarja, de lőszerutánpótlás híján (talán) az sem egyszerű... ....Vérfürdőbe lovallhatják az "ukránok" (mind a "40" milllió? ...kötve hiszem...) magukat, ha így döntenek: szlávok, sőt keleti-szlávok, a tatárok ideje óta a "vérükben" ez, mindegy kiejtik-e a "g"-t, vagy "i"-znek "o"-zás helyett... Háború van, már negyedik napja. A "net" borzalmas! Még csak a szelét érezzük, és lám, egyre több ember borul ki, teljesen, fordul ki önmagából, őrülünk meg itt egymás szemei előtt, a mandineren is, lépésről lépésre. Anyai nagyanyám, nagyon egyszerű asszony, csak annyit mondott mindig, ha a háborúról kérdeztük: ne akarjátok tudni, soha többet ne legyen ... az emberek megőrülnek... Nem értettem --- eddig. A mandinert azért választottam a Covid-őrület kitörésekor, mert más "lapokat" olvasni számomra már elviselhetetlen volt a csúcsra járatott féktelen hisztériakeltés miatt. Most befejezem itt is ...egy jó darab ideig legalábbis bizonyosan. ...innentől kezdve: ÁRT, már csak olvasni is a "diskurzusokat". Persze, a híreket valahogyan követni kell. Majd olvasok, bejelentkezés nélkül. ...:-) vicces, hogy nickek mögé bújtan "mi ketten" itt alig diskuráltunk, most mégis "duzurtól" "köszönök el" ... de azt hiszem nem véletlenül. A válaszát, ha még írna természetesen elolvasom, de már válasz nélkül hagyom. Vigyázzon magára, maradjon ép ésszel és lélekkel!
DonCiccio
2022. február 26. 13:51
Már rég kintről kiabál vissza Nem lepne meg ha a harcoló ukránok közti kommunikáció angol nyelvű lenne A csecsenek se a semmire indulnak
Gyzoltan
2022. február 26. 13:44
"Nem tesszük le a fegyvert, megvédjük az országunkat – mondta Volodimir Zelenszkij " Rossz vége lesz! A pusztítás, az embervesztesség mellett, egyre szűkül az önálló Ukrajna léte, létének lehetőségei... Ez egy rossz háború, melynek folytatása értelmetlen, nem nyerhet értelmet...
lendvaiildiko
2022. február 26. 13:32
Miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!