The Guardian: Ritkaságnak számító uniós vizsgálat indulhat a Pegasus-botrány kapcsán

2022. február 11. 13:00

A lap hozzátette: a magyar kormány novemberben ugyan még elismerni látszott, hogy az állam megvásárolta a kémszoftvert, de ezt később tagadták.

2022. február 11. 13:00
null

A Pegasus kémszoftver használatával kapcsolatos kérdések megválaszolását célzó vizsgálóbizottság felállítását készíti elő az Európai Parlament, a kezdeményezés várhatóan zöld utat kap majd, miután arra utaló bizonyítékok kerültek nyilvánosságra, hogy a lengyel és a magyar kormánnyal szemben kritikus személyek közül többen is – Magyarországon újságírók, politikai aktivisták és jogászok – a megfigyelések célpontjaivá váltak – írta a The Guardian.

A lap hozzátette: a magyar kormány novemberben ugyan még elismerni látszott, hogy az állam megvásárolta a kémszoftvert, de ezt később tagadták, és a kormány tagjai azóta nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban, miközben több újságíró is jogi eljárás megindítását tervezi a kormánnyal, illetve a Pegasus-t kifejlesztő NSO-val szemben.

(Fotó: MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. február 11. 18:27
Szánalmas, kretén liberálnácik :D A saját módszereik lettek ellenük felhasználva, erre sikítanak, mint egy ovis :D
madárinfluencer
2022. február 11. 14:59
Micsoda botrány, hogy a magyar titkosszolgálatok titkosszolgálati módszereket használnak!!!! Hallatlan!!! Mi van a többi országgal? "A 2010-ben alapított cégnek saját bevallása szerint 40 országban 60 kormányzati ügyfele van." Ezekkel miért nem foglalkoznak? Mert ilyen mocskos, aljas, hazaáruló ellenzéke csak Magyarországnak van.
Galerida
2022. február 11. 14:45
Van néhány honfitársunk, akinek lehallgatás nélkül is minimum börtönben lenne a helye, ehelyett a becsületről és a hazaszeretetről pofáznak ebben a rohadt diktatúrában....
Gullwing
2022. február 11. 14:31
Már bocsánat de milyen jogon vizsgálja a titkosszolgálatokat az EU?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!