Nemzetközi sajtódelegáció vizsgálja Magyarországot

2022. február 17. 17:35

Budapesten ülésezik az International Press Institute (IPI) igazgatótanácsa, hogy az áprilisi választás előtt a „médiaszabadságot érintő magyarországi kihívásokra” irányítsa a figyelmet.

2022. február 17. 17:35
null

Az IPI csütörtöki, a Media1-hez eljuttatott közleménye szerint a szervezet tagjai a látogatásuk során találkoznak Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárral, Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével és Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével is.

A bizottság a közlemény szerint találkozni fog a független média szerkesztőivel és szakértőkkel is.  Khadija Patel, a Nemzetközi Sajtóintézet igazgatótanácsának elnöke azt mondta, azért a magyar fővárost választották az első félévi ülésük helyszínéül, mert

„világszerte aggodalomra adnak okot a magyarországi független újságírás előtt álló folyamatos kihívások. Várjuk, hogy találkozhassunk mind a kormány, mind az ellenzék képviselőivel, hogy megértsük a független sajtó előtt álló főbb kihívásokat, és hogy kötelezettségvállalásokat kérjünk a pozitív reformokra vonatkozóan a jövőre nézve”.

Az IPI jelentést készít a tapasztalatairól. Ebben a főbb kihívások felvázolása mellett ajánlásokat is megfogalmaznak majd a helyzet javítására az április 3-i választást követően.

Nyitókép:  International Press Intitute Facebook-oldala

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. február 18. 15:34
Remélem Kovács Zoltán szemléltetésnek beviszi az összes FOS sajtóterméket az elmúlt napból, hétből hónapból és post-ittel ráírja az auditált példányszámot, valamint bevisz náhány laptopot, ahol mind az online FOS oldalai vannak nyitva és mellékjök teszi a tegnapi letöltésszámokat. Ezentúl kér az RTL Klubtól és az ATV-től egy főszerkesztői igazolást, hogy ezen médiumok semmilyen kormánypropagandát nem hajladóak műsorra tűzni, ezen kívül mehet táblázatba a múlt heti nézettségi és közönségarány, illetve az TV foghatósági táblázata. Ha pedig az a kifogás, hogy a MTVA-ba nem férnek be, akkor be lehet mondani, hogy a 2%-os nézettségű...
Prominet
2022. február 18. 07:12
Nem az van, hogy ide rángatnak mindenféle "civil szervezetet", akik "független és objektív" jelentéseket kreálnak természetesen megerősítve a diktatura megbélyegzést? Aztán a választás után, ha kikapnak (remélem), egyszerűen nem fogadják el az eredményt mert persze dikatatura meg ilyenek... Elmennek a falig, megpróbálnak egy polgárháború vagy erőszakos tüntetés félét kirobbantani és úgy átvenni a hatalmat? Tökre azt gondolom, hogy ez a cél mert a kommunikációjuk nem arra mutat sem a jelöltjeik, hogy nyerni akarnának. Szerintem ez nem fog Áprlils 4-én véget érni, nem adják fel mert ezek a bohócok csak kirakat emberek, mögöttük egészen elképesztő maffia áll. Lásd eu, vagy amit Oroszországgal művelnek. Ott sem álltak le...
kozmosz
2022. február 18. 02:23
ipi-apacs
Salitis
2022. február 17. 22:52
Csak hadd költsenek! Amit mondanak, azt meg le kell szarni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!