A Koránból vett lapokat égetett el egy férfi Pakisztánban

2022. február 13. 17:31

Meglincselték istenkáromlás miatt.

2022. február 13. 17:31
null

Feldühödött falusiak meglincseltek Pakisztán központi részén egy férfit, amiért állítólag a muszlimok szent könyvéből, a Koránból vett lapokat égetett el, a bűncselekménnyel összefüggésben több tucat gyanúsítottat vettek őrizetbe – közölték vasárnap a pakisztáni hatóságok. Imrán Hán pakisztáni miniszterelnök hatósági fellépést rendelt el azokkal szemben, akik tömegbe szerveződve részt vettek a gyilkosságban és a rendvédelmi szervek tagjai ellen támadtak.

A törvény teljes szigorával fogunk fellépni a lincselés ügyében. Zéró tolerancia van mindazokkal szemben, akik saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást”

– hangsúlyozta Hán közleményében.

Egy kormányszóvivő szerint eddig a hatóságok kezére került több mint hatvan gyanúsított, illetve további elkövetőket azonosítanak a véres incidensről a közösségi médiában megjelent felvételek alapján, amelyeket Pandzsáb tartomány Tulamba nevű településének lakói készítettek.

Munavar Husszein rendőrségi tisztségviselő a Reuters globális hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy tömeg verődött össze szombat este a helyi mecsetnél, miután a falusi imám fia bejelentette, hogy egy férfit látott az imaházban, aki Korán-lapokat égetett. Husszein szerint a tömeg rátámadt a helyszínre kiérkező rendőrökre. Úgy tudni, három rendőr megsérült.     

A furkósbotokkal, fejszékkel és vasrudakkal felfegyverzett falusiak megölték a férfit, és holttestét felakasztották egy fára”

– közölte az illetékes. Más értesülések szerint a férfit megkövezték. Husszein hozzátette, hogy az áldozatot Muhammad Mustak néven azonosították. A férfi feltehetőleg mentális zavarban szenvedett.

Pakisztánban az iszlám vallás megsértése életfogytiglani börtönnel, vagy halálbüntetéssel is végződhet az istenkáromlásra vonatkozó szigorú törvények értelmében. Az esetek egy részében a gyanúsítottakat feldühödött személyek meglincselik még azelőtt, hogy bírósági tárgyalásuk egyáltalán megkezdődne. Az esetek nagy részében a gyanúsítottak maguk is muszlimok, de gyakran vallási kisebbségek, így különösen keresztények is célponttá válnak.

(MTI)

Nyitókép: AFP / Hassan Ammarhassan Ammar

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wadcutter
2022. február 14. 08:00
Papírlapok alatt gondolom a papírpénzt érted, de a falusi nagyon tág halmaz, melynek csak egy jól körülhatárolható igen kicsi részhalmaza az érintett.
Mandarin.
2022. február 13. 22:24
A migránsok is ezek közül kerülnek ki nagyrészt, Isten óvjon minket tőlük. Ursula asszonyt pakisztáni tanulmányútra kellene küldeni, hogy a muszlim szokásokkal ismerkedjen, hátha észhez tér.
Dr. Greta Grünberg
2022. február 13. 21:25
Ez nem követendő példa. Sajnos nálunk is sok falusi gyilkolna papírlapok miatt.
Jooee
2022. február 13. 19:23
Hiányozna ide még ezekből a muszlimokból pár tízezer. Feri nem győzné az inget osztogatni. Milyen jól járnánk velük. - Ez lenne az elődeink szembeköpése. Pl.: Hunyadi, Zrínyi, stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!