Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Oroszország vizsgálatot indított egy orosz területre becsapódott tüzérségi lövedék ügyében

2022. február 19. 16:52

A lövedék az Ukrajnával határos Rosztovi területen egy falusi házra esett, megrongálva annak tetejét. Emberéletben nem esett kár, és senki sem sérült meg. 

2022. február 19. 16:52
null

„Az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított szombaton annak az esetnek a kivizsgálására, amelynek során állítólag egy ukrán tüzérségi lövedék csapódott be a határ orosz oldalán” – közölte honlapján az illetékes hatóság.

A lövedék az Ukrajnával határos Rosztovi területen egy falusi házra esett, megrongálva annak tetejét. Emberéletben nem esett kár, és senki sem sérült meg. Az incidens a Taraszovszki járás Patronovka településén történt – közölte a helyi önkormányzat. Ebben a járásban jelenleg mintegy 60 menekült él,

akik a kelet-ukrajnai szakadár „Luhanszki Népköztársaságból” érkeztek.    

Szombaton korábban egy biztonsági forrás arról tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget, hogy a hajnali órákban a Taraszovszki járás területén, egy kilométerre az ukrán határtól felrobbant egy tüzérségi lövedék. A robbanásnak nincsenek sérültjei, és anyagi kár sem keletkezett. Később ugyanezen a területen egy másik lövedék is felrobbant, amelyet a forrás szerint feltehetőleg egy Grad típusú rakéta-sorozatvetőből lőttek ki. Ukrajna álhírnek nevezte az értesüléseket, és leszögezte: a kormányerők nem lőtték a térséget, és nem áll érdekükben,

hogy fokozzák az egyébként is nagy feszültséget.    

A Rosztovi területen rendkívüli állapotot hirdettek a Donyec-medencéből érkező menekültek nagy száma miatt – közölte Vaszilij Golubjev helyi kormányzó. A minisztériumok, kormányhivatalok munkatársai 24 órában dolgoznak, és kétóránként – szükség esetén azonnal - jelentést tesznek a helyzetről. Pénteken Leonyid Paszecsnyik és Denisz Pusilin, a donyecki és luhanszki szakadár "népköztársaság" vezetői bejelentették, hogy a harci cselekmények veszélyének növekedése miatt a polgári lakosság egy részét, zömmel nőket, gyerekeket és időseket a szomszédos orosz Rosztovi területre menekítik. Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására a menekültek fejenként 10 ezer rubel (40 ezer forint) segélyt kapnak.

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2022. február 19. 17:46
False flag. A kassai bombázás példájára.
nempolitizálok
2022. február 19. 17:23
Ukránok provokálják az oroszokat.
fatman
2022. február 19. 17:18
jenkik haza!
Bellmondo
2022. február 19. 17:15
Függetle&objektív Telex szalagcím: "Putyin nukleáris hadgyakorlatot tart, elindultak a menekültek a szakadár ukrán tartományokból" .... Putyin hadgyakorlatot tart de nukleáris fejek nélküli hordozórakétákkal. A cím sugalmazásával ellentétben az oroszok nem a hadgyakorlat miatt menekülnek (ismét) hanem azért mert az ukránok (ismét) szétlövik és felrobbantják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!