Orosz küldöttség érkezik Fehéroroszországba, hogy az ukránokkal tárgyaljon

2022. február 27. 09:11

Zelenszkij világossá tette: semmiképpen sem tárgyal Minszkben, ellenben Varsó és Budapest vagy Isztambul szóba jöhet.

2022. február 27. 09:11
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hét elején meghívta Vlagyimir Putyint, hogy üljenek le tárgyalni, de amint Oroszország ebbe beleegyezett, Kijev megszakította a kapcsolatot – állítja az orosz Sputnik nevű portál. A lap állítása szerint Kreml bejelentette, hogy bár Putyin elrendelte az orosz hadművelet ideiglenes leállítását Ukrajnában a tárgyalásokat megelőzően, de Kijev megtagadta ezeket a tárgyalásokat.

 

 

Orosz delegáció érkezett Fehéroroszországba, hogy tárgyaljon az ukránokkal

– közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. „A megkötött megállapodásnak megfelelően a Külügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium és más osztályok képviselőiből álló orosz delegáció, köztük az elnöki adminisztráció képviselője, megérkezett Fehéroroszországba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukránokkal. Készek leszünk arra, hogy megkezdjük ezeket a tárgyalásokat Gomelben” – mondta Peszkov újságíróknak.

A fehérorosz külügyminisztérium közölte, hogy Minszk mindent előkészített az Oroszország és Ukrajna közötti gomeli tárgyalásokhoz. Zelenszkij az orosz delegáció Gomelbe érkezésével kapcsolatban kijelentette, hogy Varsó, Budapest vagy Isztambul lehet tárgyalási helyszín, de Minszk nem.

Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2022. február 27. 21:16
Ez azért csúnyább, mélyebb, mint remélni lehetett :( Ebből Putyin semmiképpen sem jöhet ki jól, ahhoz túl sok az áldozat. Ebből hadbíróság lesz :( Zelenszkij pedig mennybe megy, Nobel-díj és társai. Öntik majd a helyreállítási pénzeket Ukrajnába, EU és NATO tag lesz, mert "szegény ukránok sokat szenvedtek". Most szenvednek. De előtte szemétkedtek. Lehet egy politikusnak megéri szemétkedni??? MZP is valami ilyenre játszik? Egy kis forradalom, vér, szegény ők, és örök dicsőség, mert mindig a "kicsinek szurkol mindenki (minden külföldi) :(
k.edi
2022. február 27. 15:53
Csernobil mellett találkozik az ukrán és orosz tárgyaló delegáció Kijevtől 150 kilométerre, a Pripjaty folyó határmenti szakaszán találkozik az orosz delegáció az ukránnal. Ezt maga az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij jelentette be a Telegramon.
Tárkány Álmos
2022. február 27. 12:13
Ajánlom a ruszofil militánsok figyelmébe. Megjegyzem, a forrás Szent Tehén: Hír TV https://youtu.be/nisbfdUIeAc
Sincero
2022. február 27. 12:03
Szóval ki is az, aki NEM keresi a békét?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!