Orbán: Háborús helyzetben nyugalomra van szükség

2022. február 28. 17:52

Háborús helyzetben vagyunk, ilyenkor nyugalomra van szükség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfői videónyilatkozatában.

2022. február 28. 17:52
null

A kormányfő kifejtette: reggel is ülésezett a nemzetbiztonsági operatív törzs, áttekintették az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit. Hangsúlyozta: a magyar emberek érdeke, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból, ezért Magyarország nem küld sem fegyvert, sem katonákat a háborús övezetbe – jelentette ki.    

Orbán Viktor elmondta, arról is dönteniük kellett, hogy átengednek-e fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon.

„Úgy döntöttünk, hogy nem engedünk át ilyen szállítmányokat” – közölte, hozzátéve: azért, mert Kárpátalján magyarok élnek „és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat. Természetesen humanitárius segítséget biztosítunk, vasárnap és hétfőn is érkeztek magyar segélyszállítmányok Ukrajnába, az onnan érkező menekülők ellátásáról pedig folyamatosan gondoskodunk” – zárta szavait a miniszterelnök.

(MTI)

Fotó: Orbán Viktor, Facebook

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. február 28. 20:58
A 444 még a helyreigazításban is hazudik, így helyreigazít: "Tudósításunk egy korábbi posztjában beszámoltuk róla, hogy magyar felségjelzésű C17-esek szállítják Ukrajnába a Hollandia által felajánlott fegyvereket. A posztban ugyan megírtuk azt is, hogy a gépeknek csak a felségjelzése magyar, a legénységük nemzetközi," Nos, nem ezt írta a 444 Soros-végbél a tudósításában - a napi hazugságában, hanem ezt: " A Pápán állomásozó ezred gépei a magyar légierő kötelékébe tartoznak."
olajfa1
2022. február 28. 19:53
Orbánnál most a "nyugodt erő"... Makizay-nál meg a káosz!
tuttle005
2022. február 28. 19:46
Amúgy mi az istenért nem szervez a Bayer kompánia békemenetet az orosz követséghez. Ez lenne az első alkalom, hogy valóban a békéért menetelnek, nem pedig a felcsúti törpe szónoklataiért.
pollip
2022. február 28. 19:38
Ursulanak is szólni kéne, hogy ne kapkodjon össze-vissza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!