Olaszország 110 millió euró azonnali segélyt küldött Ukrajnának

2022. február 27. 18:50

„Az Európai Uniónak és minden szövetségesének most közös frontot kell alkotnia, és továbbra is össze kell tartania” – írta az olasz külügyminiszter.

2022. február 27. 18:50
null

Olaszország 110 millió euró azonnali segélyt küldött az ukrán kormánynak a „szolidaritás és a támogatás jeleként” – jelentette be vasárnap Luigi Di Maio külügyminiszter.

Di Maio kapcsolatba lépett ukrán hivatali kollégájával, Dmitro Kulebával, és elmondta neki, hogy közvetlen előtte írta alá a határozatot a segélynyújtásról – írta az olasz politikus a Twitter-fiókjában. Di Maio ezt megelőzően a Facebookon indokolta az olasz kormány lépését: „Ukrajna ostrom alatt áll anélkül, hogy bármi hibát elkövetett volna, az orosz kormány folyamatos bombázással támadja”.

A békéért küzdünk minden nap minden erőnkkel, és büntetőintézkedésekkel válaszolunk az orosz fegyverekre.

Az Európai Uniónak és minden szövetségesének most közös frontot kell alkotnia, és továbbra is össze kell tartania” – írta. Ezt megelőzően Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt közölte: vasárnapig 17 uniós ország jelezte, hogy küld hadfelszerelést, illetve humanitárius segélyt Ukrajnának.

(MTI)

Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. február 28. 14:50
Várható volt, hogy az EU (az európai USA birodalmi tervei kockázatokkal járhatnak. A nagyhatalmi érdekellentétek egyre fokozódnak az új, - amerikai befolyású európai birodalomépítés során. Ennek lehetünk most tanúi, az eddig viszonylag kiegyensúlyozott nagyhatalmi erőviszonyok, a geopolitikai biztonság mindenáron történő lerombolásának, az új világrend építésének. Ukrajna uniós és NATO tagsága megfontolandó. Európa érdeke a geopolitikai, biztonsági egyensúly. Oroszország eddig biztonságos távolságban volt van a NATO-tól, vagyis az egyensúly jelenleg biztosított. Az új birodalmi, hatalmi törekvések (elsősorban az uniós törekvésekre gondolva) ezt az egyensúlyt billentik el, veszélyeztetve a biztonságot.
csulak
2022. február 28. 13:47
valakiknek jo lesz, de az biztos ,hogy nem az ukran nephez kerul ez a penz
Járványfigyelő
2022. február 28. 12:37
És mihez kezdenek vele? Megvesztegetik a csecseneket?
pipa89
2022. február 28. 10:20
Na, ez az agylövés! Megkapták a járványügyi helyreállítós kölcsönt és kiverették az ukránoknak. 150% feletti az államadósságuk, hitelből indítják a gazdaságot és veretnek Putyin előtt, hogy vazze, mi is kérünk az atomból! Komolyan a felelőtlenség csúcsa, amit az európai kormányok művelnek! OLAJAT ÖNTENEK A TŰZRE, PONT AZT TESZIK, AMIT AZ USA SZERETNE!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!