Der Spiegel: Az EP azzal vádolja von der Leyent, hogy behódol a kelet-európaiaknak

2022. február 21. 09:00

A német lap szerint az EB elnöke vonakodik, hogy a jogállamisági mechanizmust alkalmazza, amit a Parlamentben felháborítónak tartanak.

2022. február 21. 09:00
null

Brüsszel mostantól pénzügyi szankciókat szabhat ki azokra a tagállamokra, ahol a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége elleni támadások széles körben elterjedtek. Ursula von der Leyen azonban habozik, hogy ezt a lengyel nemzeti konzervatív kormány és a magyar „autokrata” Orbán Viktor ellen használja – közölte a Der Spiegel. A cikk szerint először iránymutatásokat kell kidolgozni az új mechanizmus végrehajtására vonatkozóan.

A Parlament fel van háborodva von der Leyen „tétlenségén”,

azzal vádolják, hogy behódol a kelet-európaiaknak.

A Bizottság azonban fontosnak tartja, hogy a harcias retorikával ne adjon a lengyel és a magyar kormánynak muníciót ahhoz, hogy azt állítsák, az elnyugatiasodott EU rá akarja kényszeríteni akaratát a kelet-európaiakra. Azt írják, egy belső konfrontáció az EU-nak is árthat:

Lengyel és magyar diplomaták világossá tették, hogy vészhelyzetben készen állnak arra, hogy blokkolják az EU-t

minden olyan esetben, amikor egyhangúságra van szükség.

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2022. február 21. 23:41
Spiegel: Bolsevik hetilap Megtanulhatnak végre a földrajzot. Europa az Uralig tart primitiv németek!
syphax
2022. február 21. 16:02
HÁT CSAK HADD' VÁDOLJA! ÚGY LÁTSZIK UNATKOZNAK AZ EP-SEK.
mucsay
2022. február 21. 14:39
biztos nincs erre szó a pszichológiában, amikor azzal vádolsz vkit, amit nem csinál, (mert még fel se fogta, hogy mi van, vagy túl gyenge), de csinálnia kéne? ugyanaz ami a 'fehérek rasszisták' vagy 'az oroszok harcolnak' reverz pszichológia deluxe, vagy vmi
Esvány
2022. február 21. 12:45
"Der Spiegel: Az EP azzal vádolja von der Leyent, hogy behódol a kelet-európaiaknak" Hitler is magából kikelve követelte Horthytól az 1943. áprilisi klessheimi találkozón, hogy ne csak beszéljenek a zsidókérdésről, hanem "oldják is meg!".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!