Lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök négy magas beosztású munkatársa

2022. február 04. 08:27

Bukik a brit kormány?

2022. február 04. 08:27
null

Lemondott csütörtökön Boris Johnson brit miniszterelnök négy magas beosztású munkatársa. Távozásuk szorosan összefügg Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányával. A botrányt azok a jórészt hivatalosan is megerősített brit sajtóértesülések robbantották ki, amelyek szerint a londoni kormányfői hivatalban és más kormányintézményekben

a koronavírus-járvány elleni szigorú kapcsolattartási korlátozások idején rendszeresen összejöveteleket, partikat rendeztek.

Csütörtökön bejelentette lemondását Munira Mirza, a Downing Street szakpolitikai munkacsoportjának vezetője. Nem sokkal később távozott tisztségéből Jack Doyle, a kormányfői hivatal kommunikációs igazgatója is. Néhány órával Mirza és Doyle lemondása után távozott Dan Rosenfield, a miniszterelnöki hivatal eddigi stábfőnöke és Martin Reynolds, Johnson személyi titkára.

Reynolds személyesen is érintett a partibotrányban. Az ITV brit kereskedelmi televízió hírszerkesztőségéhez januárban eljutott egy e-mail, amelyben Reynolds tisztviselőket hívott meg 2020. május 20-ára egy kerti partira.

A rendezvényen hozzávetőleg 30-an vettek részt, köztük Boris Johnson. A koronavírus-járvány első hullámának megfékezésére 2020. március 23-án elrendelt szigorú angliai korlátozások értelmében – amelyek a kerti parti idején még érvényben voltak – kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember szabadtéren sem tartózkodhatott egymás társaságában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Daily Mirror/Pool/Ian Vogler

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. április 01. 12:37
Borisz! A lemondása ma 16:00-kor legyen az asztalomon!!!!!
navis praetoria
2022. február 04. 09:23
Nem csoda, hogy még az über óvatos Putyin is vérszemet kapott. A Fehér Házban a szenilis Biden bóbiskol, Macron népszerűsége 25 százalék körüli, az amúgy is rég kiherélt Németországban bohócok vették át a kormányzást, Boris Johnson süllyedőben a botrány-tengerben. Putyinnak nagyon csábító lehet egy ukrajnai kaland... ha nem lebegne elriasztó példaként 1939 szeptembere.
Sróf
2022. február 04. 09:07
Érdekesek ezek az angol konzervatívok. A pakisztáni Munira Mirzáról pl. ezt írja a Wikipédia: "Mirza was involved in revolutionary politics, including being a member of the Revolutionary Communist Party, a small group that dissolved in 1997. She contributed to its magazine, Living Marxism, which was dissolved after losing a libel case to ITN over the Bosnian genocide. Staff from Living Marxism later formed the Spiked website, for which she has written articles."
soma100
2022. február 04. 09:02
Ferink is ragaszkodott a miniszterelnökséghez, de a Sors őt is kib@szta onnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!