Felhívás a magyar baloldal politikusaihoz!

2022. február 24. 20:21

Magyarországnak semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy beavatkozzon az orosz-ukrán fegyveres konfliktusba.

2022. február 24. 20:21
null
Kocsis Máté
Kocsis Máté

„Felhívás a magyar baloldal politikusaihoz!

Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett mindannyian kiállunk, de a honfitársaink biztonsága mindennél fontosabb. Magyarországnak semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy beavatkozzon az orosz-ukrán fegyveres konfliktusba, ezért a baloldali politikusai ne kérjék, hogy hazánk katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába! Ez felelőtlenség, és egy ilyen veszélyes lépés belesodorná Magyarországot és katonáinkat a háborúba, ezért ezt nem fogjuk engedni!

Arra kérünk minden baloldali politikust, hogy ma este és a következő napokban is inkább tartózkodjon a felelőtlen kijelentésektől, a veszélyes ötletek megfogalmazásától, különösképpen az álhírek terjesztésétől. Most megfontoltságra és higgadtságra van szükség, mert minden magyarnak biztonságban kell maradnia! A baloldali politikusok a megszólalásaikban kizárólag ezt tartsák szem előtt!”

Fotó: MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. február 26. 08:17
Vékony jégen lépkedünk. Bármikor beszakadhat alattunk, ha nem figyelünk. MOST ÉSZNÉL KELL LENNÜNK!, egyébként visszafordíthatatlanná válnak a helyzetek, az emberiség sorsa, jövője, fennmaradása. AZ EMBERISÉG EGÉSZÉRŐL VAN SZÓ! Nem kevesebbről. Minden szónak, lépésnek felelősségteljesnek, ÁTGONDOLTNAK kell lennie. Most nem lehet kapkodni, heveskedni, indulatból cselekedni. Most félre kell tenni az EGÓT! Most az emberiségért, a Föld békéjéért kell cselekedni! Most az esetleges eddigi érdekeket, büszkeséget, megtorlást félre kell tenni, most MAGUNKÉRT kell cselekednünk! Vissza kell szerezni a békét, meg kell tartanunk a békét! Nem sodródhatunk világháborúba. SEMMIKÉPPEN! A mostani világháború nem is hasonlítana az előzőekhez! NE AKARJUK MEGTUDNI MILYEN LENNE EGY HARMADIK! Ne rohanjunk a vesztünkbe, ne ingereljünk senkit, ne fenyegessünk senkit, mert annak váratlan és kezelhetetlen válaszlépései lehetnek. Más, tárgyalásos megoldásokat keressünk. Aki pedig azt gondolja, célba érhet különböző szankciók bevetésével, valószínűleg téved. Egy bizonyos pontig valóban alkalmasak lehetnek szabályozásra, korlátozásra,- azt a bizonyos pontot azonban már túllépték. Ennélfogva a szankció nem több, mint olaj a tűzre. Nem eszköz a megoldásra, az elrettentésre. Csak az okos, megfontolt tárgyalások, megállapodások vezethetnek célba. Soha nem álltunk ennyire közel egy végzetes háborúhoz, nem hagyhatjuk, hogy a háború eszkalálódjon. És nem hagyhatjuk, hogy folytatódjon. De nem erőből, sokkal inkább jó szándékú, valóban megoldást kereső emberekként, politikusokként kell a lehető leggyorsabban megtalálni a MEGEGYEZÉS lehetőségét.
jánosbácsi
2022. február 25. 21:48
Hülye Máté. Orbán Viktor ugyanazt mondja mint MZP. Orbán Viktor "NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait " MZP "A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU e mellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.”
amca
2022. február 25. 19:35
A magyar baloldal állibsik,szaharházik,budzyk,anarchisták,csórok,prlik,dplmás senkik vannak.
Frutti
2022. február 25. 18:45
UKRAJNA TE DRÁGA... Azoknak: - akik most elkezdtek siránkozni Ukrajna miatt... - akik most kiteszik az ukrán zászlós profilképüket... - akik tüntetést szerveznek az Orosz nagykövetség elé... Hol voltatok az elmúlt nyolc évben? Nem sajnáltátok Donbass és Luhanszk lakosságát? Nem hallottatok a népirtásról? Nem hallottatok az ukrán nyelv törvényről? Nem tiltakoztatok, amikor a Krímben elzárták (az egyébként orosz területről jövő) vizet? Nem tudjátok hogy az ukránok betiltották az orosz és a magyar nyelv használatát? Nem tudjátok, hogy Ukrajna szerint a kárpátaljai magyarok és a keleti részén lakó oroszok nem minősülnek őslakosnak? Nem hallottatok az odesszai szakszervezetek székházában bent égett emberekről...? Nem hallottatok azokról, akik kiugráltak a székház ablakán és túlélték - ott verték agyon őket? És azt tudtad, hogy oda voltak készítve a molotov koktélok és az épületre rá lettek szorítva a civilek...? Nem tudtad, hogy soha nem volt emiatt felelőségre vonás? Emlékezetünk szerint a Szakszervezetek Házában a tűz 2014. május 2-án történt, amikor nacionalisták az Euromaidan ellenfeleit űzték be az épületbe. 42 ember halt meg.... - Nem hallottál róla???? Arról tudsz, hogy Donbaszra ráengedték a börtönből kiszabadított bűnözőket? Hogy a börtönök előtt ott álltak a fegyverrel megrakott teherautók...? Hogy három nap maga volt a pokol? Esetleg az ukrán fasiszták fenyegetéséről hallottál? Hogy Kárpátalját kiirtják? Hogy felrobbantják az ukrajnai atomerőműveket? Hallottál a Minszki egyezményről? Arról hallottál, hogy az Egyesült Államok irányítása alatt álló - Ukrajnában lévő - biológiai laboratóriumokból 16 Oroszországgal határos? (Forrás: Ecsedi Péter)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!