Eric Zemmourhoz pártolt Marine Le Pen volt szóvivője

2022. február 18. 21:15

Nicolas Bay a Le Figaróban megjelent interjúban úgy vélte, hogy nem ő változott meg, hanem a Nemzeti Tömörülés lett „hűtlen” választóihoz.

2022. február 18. 21:15
null

Eric Zemmour francia jobboldali publicista, elnökjelölt a közelmúltban Visszahódítás néven alapított pártja alelnökének nevezte ki pénteken Nicolas Bayt, akit három nappal ezelőtt felfüggesztetett elnökválasztási szóvivői posztjáról a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés, arra hivatkozva, hogy bizalmas információkat adott át a rivális Eric Zemmournak.

Miután a nyugat-franciaországi Normandia regionális tanácsában a Nemzeti Tömörülés frakcióját vezető, országosan ismert politikust, európai parlamenti képviselőt a párt felfüggesztette, ő a Le Figaro című napilapnak adott interjúban bejelentette, hogy

kilép a formációból, majd másnap csatlakozott Eric Zemmour stábjához.    

Nicolas Bay a Le Figaróban megjelent interjúban úgy vélte, hogy nem ő változott meg, hanem a Nemzeti Tömörülés lett „hűtlen” a választóihoz, amikor lemondott egyebek mellett a schengeni övezetből való kilépéséről vagy a kettős állampolgárság eltörlésének ígéretéről, s

Nicolas Bay már a hét elején nyilvánosan jelezte, hogy Eric Zemmour csapatához kíván csatlakozni, s emiatt a párt kedden felfüggesztette minden tisztségből, és Marine Le Pen elleni szabotázzsal vádolta meg, amelyet a képviselő azonnal cáfolt.    

Adatokat szivárogtatott Zemmour számára

„Bizonyítékunk van arra, hogy Nicolas Bay, kihasználva a jelenlétét a kampány vezetőségében, hónapok óta stratégiai és bizalmas információkat ad át közvetlen riválisunknak, Eric Zemmournak” – írta a Nemzeti Tömörülés vezetősége a mozgalom vezetőinek. „Ez a teljesen erkölcstelen magatartás valóságos szabotázsként értelmezhető” – tette hozzá a pártvezetés, amely sürgősen felfüggesztette a kampányszóvivői posztjáról és minden egyéb tisztségéből Nicolas Bayt. A párt volt alelnöke jelezte a BFM hírtévében, hogy feljelentést tesz a párt ellen a rendőrségen rágalmazásért.

Nicolas Bay úgy vélte, hogy „durva vádaskodás” áldozata.    

Nicolas Bay a Visszahódítás alelnökeként először szombaton jelenik meg: Normandiában fogadja Eric Zemmourt, ahol helyi halászokkal találkoznak, és megvitatják a Brexitet követően a halászati kvóták körül Nagy-Britannia és az Európai Unió között kirobbant konfliktust. Ötven nappal az elnökválasztás első fordulója előtt a felmérések szerint továbbra is Emmanuel Macron államfő áll az élen, a szavazatok 24 százalékával, de a második helyért szoros a küzdelem a Nemzeti Tömörülés államfőjelöltje, Marine Le Pen (16-17 százalék), a jobbközép jelölt, Valérie Pécresse (13-14) és Eric Zemmour (14-15 százalék) között.

(MTI)

Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2022. február 19. 09:49
Inkább össze kellene fognotok!
Szittya66
2022. február 18. 22:16
Nekem mindegy, hogy ki hová igazol, csak a jobboldal nyerjen! Kellenek a szövetségesek!
Istók3
2022. február 18. 22:15
Pestiül: van az a pénz ...
simonvitéz
2022. február 18. 21:49
No, a radikális, még nemzetben gondolkodó jobboldal szépen leamortizálja magát, így Macron szépen behuzza a második mandátumát. Franciaország meg tovább robog a szakadék felé. Bár hogy őszinte legyek, ezt a robogó vonatot már Zemmour vagy Le Pen se tudná megállitani. A diagnózist felállitották: kb végső stádium, gyógyulás esélye nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!