Egész Európában elszálltak a rezsiárak, ennyit kell fizetni Svédországban

2022. február 06. 20:54

Stockholm vezet a rezsiárak versenyében.

2022. február 06. 20:54
null

Továbbra is a svéd fővárosban kell a legtöbbet fizetni a földgázért és az elektromos áram is a legdrágábbak közé tartozik – ez derül ki egy európai összehasonlításból. Az M1 Híradó kapott egy svédországi rezsiszámlát az egyik nézőjétől, állítása szerint ezen is jól látszik az áremelkedés. Gyakorlatilag egész Európára érvényes, hogy tavaly év elejéhez képest elszálltak az energiaárak, itthon a rezsicsökkentés miatt továbbra is maradt a fix ár a családok számára.

Az M1 Híradó-hoz eljuttatott svédországi rezsiszámlát tavaly decemberben állították ki. Az első, az alapdíjról szóló számla, a második pedig a felhasznált áram költsége. A díjak összeadásával megkapjuk a teljes energia költséget, ami meghaladja a 11 000 svéd koronát, ami átszámítva csaknem 380 000 forint.

Svédországban négyszeresére nőttek az áramköltségek

– erről már egy kint élő magyar beszélt. „Az áremelkedés főleg azokat a családokat vagy háztartásokat érinti, akiknek úgynevezett rörlight szerződése van az áramszolgáltatóval. Ők az aktuális ár alapján kiszámított árat fizetik, ez 2021 árpilisában volt a legalacsonyabb, körülbelül 11 forint volt egy kilowattóra, de decemberre már felment 60-ra” – mondta Szabó Gábor.

A Híradó kapcsolódó videóját ide kattintva tekintheti meg.

Nyitókép: Mandiner grafika

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. február 07. 09:48
Napi áron vásárolni bármit kötelező előfizetési/átvételi rendszerben elég kockázatos dolog, már-már nettó spekuláció. A befektetések világában ezt day tradenek hívják, vagyis bármit vettél aznap bármennyiért, a nap végén el kell adni. Ha bukóval, akkor bukóval. Nálunk volt már egyszer devizahitel, ahol a törlesztési napi árfolyam határozta meg a törlesztőt, ahol nem volt ilyen, ott nem is tudják milyen veszélyben vannak.
Szerencse
2022. február 07. 08:10
Nem tartozik a tárgyhoz, de muszáj már erre a csüngőhasú miniszterelnök jelzőre reagálnom. Makimajom fiatalabb, mint Orbán ,de neki is van már hasa. A libsiknek ez a programjuk, hogy kinek csüng a hasa?
Vakfolt
2022. február 07. 07:26
A jogállam pénzbe kerül. De legalább szülhetnek a férfiak!
bagira
2022. február 07. 07:11
Orbán kormány népnek pénzeket szét oszt azt nem a Gyurcsány klán körök vágják zsebre . Ballibsik szeretnének ismét kormányozni pénzcsapokat maguk felé kinyitnák , nép bizony egy fillért se kapna sőt a jövedelmük csökkenne .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!