Erősödik a cseh bevásárlóturizmus Lengyelországban

2022. február 09. 09:57

A varsói kormány az áfa csökkentéséErősdvel csillapítja a gyorsuló inflációt.

2022. február 09. 09:57
null

Megindult a bevásárlóturizmus Csehországból Lengyelországba, miután a varsói kormány az áfa csökkentésével csillapítja a gyorsuló inflációt – számol be az Euronews. A hírügynökség szerint a lengyel oldalon most harmadával olcsóbbak az élelmiszerárak, mint Csehországban, és az üzemanyagért is kevesebbet kell fizetni.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2022. február 09. 11:00
Én nem bízom az áfa csökkentésben, egy olyan világban, ahol az infláció csak azért nőtt ki mert a cégvezetők dupla profitra vágynak és ráhúzzak a covidra. Persze egy drasztikus áfacsökkentés (0%-os áfa, vagy 25-ről 5%-ra) valamennyi ideig beleavatkozik az árban, de a kereskedők pár hónap alatt idővel szépen visszahozzák a eredeti szintre áfa nélkül is. De az Áfa még mindig a legigazságosabb adó. Többet fogyasztók, többet fizetnek. Értem, hogy egy naiv alternatív világban a kereskedők levinnék az árakat annyira amennyire kell, de a kapitalizmus nem úgy működik. Sajnos az extraprofitot sehol sem merik igazán megpiszkálni, pedig nonszensz hogy egyes alapanyagárak nővekedése nincs összhangban a végtermék árának drasztikus nővekedésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!