Borrell: Az EU elkötelezett Ukrajna katonai támogatása mellett

2022. február 28. 16:46

Az EU kész további szankciók bevezetésére Fehéroroszországgal és mindazokkal szemben, akik segítik Oroszország Ukrajnával szembeni agresszióját – közölte az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn.

2022. február 28. 16:46
null

Az Európai Unió felkérte madridi műholdközpontját, hogy szolgáltasson adatokat Ukrajnának az orosz csapatok mozgásáról, az uniós tagországok pedig elkötelezettek amellett, hogy tovább növeljék kétoldalú katonai támogatásukat Kijevnek – közölte az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.

Josep Borrell a tagországok védelmi minisztereinek egynapos, rendkívüli, videókapcsolaton keresztül tartott tanácskozását követően kijelentette: az EU kész további szankciók bevezetésére Fehéroroszországgal és mindazokkal szemben, akik segítik Oroszország Ukrajnával szembeni agresszióját.    

Azt mondta, az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciók költséggel járnak Európa számára, de – mint fogalmazott – „készen kell állnunk az ár megfizetésére, különben sokkal magasabb árat kell fizetnünk a jövőben”. Az Oroszországgal fenntartott kapcsolatokat többé nem a kereskedelem fogja meghatározni – tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. február 28. 22:02
EU tagság nem lesz, de az EU ad katonai segítséget, csak hadserege nincs. Hoznak is, meg nem is.
AKissLaci
2022. február 28. 20:20
Ha Borrell elkötelezett, akkor fogja a gumipitypangját és a buzizászlaját, aztán álljon be az ukránok által szervezni kívánt idegenlégióba!
APA152
2022. február 28. 18:00
" Borrell: Az EU elkötelezett Ukrajna katonai támogatása mellett " És még mondja azt valaki,hogy a EU-nak nem érdeke a háború ? Hiszen Ukrajna se nem EU,Se nem NATO ország. Akkor ez mi ha nem a háború tovább folytatása melletti propaganda ? Ezek akarják az Oroszokkal megöletni az összes Ukránt.
Gonella
2022. február 28. 17:42
jó lenne megállni egy percre, és végig gondolni, hogy az eu most milyen érdekcsoportoknak kaparja ki éppen a gesztenyét? ha az usa leállítja az orosz benzin importját, a németek elzárják az északi áramlat 1-et és napestig lehetne még sorolni az érdekeltségeket, akkor elhiszem, hogy komolyan gondolják. addig parasztvakítás az egész! ukrajnában a bidennek és a sorosnak vannak komoly érdekeltségeik. az euval mint fasszal ezek verik a csalánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!