Az EU tervet dolgoz ki a menekültek esetleges elosztására

2022. február 27. 20:12

A terv szerint a hosszadalmas menekültügyi eljárás elkerülésével az Ukrajnából menekültek bizonyos minimumkövetelmények mellett azonnali ideiglenes védelmet kaphatnának.

2022. február 27. 20:12
null

Az Európai Uniónak az Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt menekültek millióinak érkezésére kell felkészülnie, ezért az Európai Bizottság tervet dolgoz ki a nemzeti erőfeszítések összehangolására és a menekültek esetleges tagállamok közötti elosztására – közölte Ylva Johansson belügyi biztos Brüsszelben, a tagországok belügyminisztereinek rendkívüli tanácskozását követően vasárnap.

Ylva Johansson a sajtótájékoztatóján közölte: az uniós bizottság a lakhelyüket elhagyni kényszerülő ukránok „tömeges beáramlása” esetén alkalmazni szükséges szabályok életbe léptetésére tesz javaslatot a tagállamok belügyminisztereinek következő, csütörtökön esedékes ülésén.    

A terv szerint a hosszadalmas menekültügyi eljárás elkerülésével az Ukrajnából menekültek bizonyos minimumkövetelmények mellett azonnali ideiglenes védelmet kaphatnának. Az irányelvet akkor alkalmaznák, ha a menedékjog iránt szokatlanul nagy számban benyújtott kérelem feldolgozásának szokásos eljárása túlterhelné a felelős hatóságokat -– közölte.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Mykola Tys

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. február 28. 17:11
ELOSZTÁSI TERVET NE ENGEDJÜNK AZ UNIÓBAN BEVEZETNI, MERT HA EGYSZER ILYEN LESZ, AKKOR AZUTÁN MÁR AUTOMATIKUSAN FOGJÁK MINDENFAJTA MIGRÁCIÓRA ALKALMAZNI! ERRE NAGYON ODA KELL FIGYELNI.
Box Hill
2022. február 28. 13:18
Ez az EU egy ember csapszék.
VeJoLa
2022. február 28. 11:50
Kis hamisok! A "menekült" EU értelmezése köztudottan "migráns". Aki menekül hozzánk, arról gondoskodunk, de akit ők hívtak meg, azokat ne akarják az ukránok ürügyén ránk sózni!
u.cserkész
2022. február 28. 10:17
Ez nagyon jó ötlet, már a terv, csak az a baj, hogy eltökölnek vele a háború végéig. Másik baj az, hogy nagyon kevés az afroukrán a menekültek között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!