Silvio Berlusconi nem jelöli magát az államfői székbe

2022. január 22. 20:21

A volt kormányfő közleményben jelentette be döntését.

2022. január 22. 20:21
null

Silvio Berlusconi volt kormányfő, a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) elnöke visszavonta tervezett jelölését a távozó államfő Sergio Mattarella helyére – közölte a párt szombaton a jobbközép koalíció ülésével egy időben. Silvio Berlusconi közleményben jelentette be döntését, amelyet a Hajrá, Olaszország! és szövetségesei, vagyis a Matteo Salvini vezette Liga és a Giorgia Meloni elnökölte Olasz Testvérek (FdI) szombat este kezdődött egyeztetésén olvastak fel. 

A közleményben Silvio Berlusconi hangsúlyozta, hogy a jobbközép koalíció olyan közös jelöltet fog állítani, aki méltó államfő lehet, és a parlament többségének támogatására számíthat. 

Az államfőválasztás a római parlamentben hétfőn délután kezdődik. A legesélyesebbnek egyelőre Mario Draghi tűnik, de Draghi megválasztásával új kormányfő kinevezésére, valamint esetleges kormányátalakításra is sor kerülhet. A hétéves mandátuma végére ért Sergio Mattarella közösségi oldalán szombaton felvételt tettek közzé az államfői palotában sorakozó kartondobozokról, arra utalva, hogy a palotából kiköltöző elnök nem kíván újabb mandátumot vállalni.

(MTI)

Nyitókép: Piero Cruciatti / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. január 23. 05:37
Digó belügy, leszarjuk! 86 éves a vén ungabungázó.
kozmosz
2022. január 23. 00:51
Mi ez? Egy műfogsor reklám?
Robur
2022. január 23. 00:46
Megrántották a bőrt a tarkóján.:-)))))))))
figyelő4322
2022. január 22. 23:14
Lehet, hogy a jobboldali pártok új választásokra pályáznak/ számítanak. Ez akkor lehetséges, ha a Mario Draghit választanák meg elnöknek. Talán ezért is nem indul Berlusconi. Persze csak találgatok, mint mindenki más is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!