Lövések dördültek a migránsok oszlatása közben Cipruson

2022. január 05. 14:49

A helyi rendőrség szerint egyelőre nem tudni, hogy mi váltotta ki a zavargásokat.

2022. január 05. 14:49
null

Figyelmeztető lövéseket adott le kedden késő este a ciprusi rendőrség Páfosz városban, hogy feloszlasson egy nagyjából 200 bevándorlóból álló csoportosulást, miközben egy Nicosia melletti befogadótáborban is zavargások törtek ki.

A migránsok mindkét esetben kövekkel hajigálták meg a rendőröket, akik több rendbontót őrizetbe vettek.

A rendőrség már nem ura a helyzetnek

A ciprusi rendőrség szerda reggeli nyilatkozata szerint egyelőre nem tudni, hogy mi váltotta ki a zavargásokat. Ciprusi sajtójelentések szerint Páfosz egyik városnegyedében a helyiek arra panaszkodnak, hogy

a bevándorlók a településen szinte gettót alakítottak ki maguknak, ahol több százan élnek, és a rendőrség már nem ura a helyzetnek.

A ciprusi belügyminisztérium adatai szerint csak tavaly októberben és novemberben négyezer migráns érkezett a szigetországba. Az uniós statisztikák szerint lakosságának számához viszonyítva Ciprusra érkezett a legtöbb menedékkérő 2020-ban az Európai Unióban.

(MTI)

Kép: MTI/EPA-KEYSTONE

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezekiel2517
2022. január 07. 07:37
Ha valahol,hát akkor pont Cipruson kellene tudniuk sokkal többet arról,hogy a muzulmánok mire képesek,lásd Nicosia ostromát,és Bragadin halálát...Jó,az régen volt,mondják a haladárok..Észak-Ciprus török megszállása meg nem olyan régen,aztán vannak görög családok,akik azóta mindig tányért tesznek étkezéskor az asztalra az akkor eltünteknek,hátha hazakerülnek egyszer.
MZperXXL
2022. január 06. 15:11
Annyi Ciprusnak, mint turisztikai desztinációnak. Kár érte, szép hely (volt).
Akitlosz
2022. január 06. 01:02
Ha már egy szigetország sem képes megvédeni magát az illegális határátlépőktől ...
Gèbi
2022. január 05. 22:04
Egy lángszóróval végig söpörni rajtuk és két percen belül garantált a rend.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!