New York állam elsőséget nyújt a Covid-kezelésében a „nem fehér” betegeknek

2022. január 03. 11:27

A rendszerszintű egészségügyi és társadalmi egyenlőtlenségek hozzájárultak a COVID-19 okozta súlyos betegség és halálozás fokozott kockázatához – olvasható egy hivatalos iránymutatásában, amelyről a Neokohn számol be. 

2022. január 03. 11:27
null

„A »nem fehér« vagy spanyolajkú/latinó faji/etnikai hovatartozást kockázati tényezőnek kell tekinteni, mivel a régóta fennálló rendszerszintű egészségügyi és társadalmi egyenlőtlenségek hozzájárultak a COVID-19 okozta súlyos betegség és halálozás fokozott kockázatához”- olvasható New York állam egészségügyi minisztériumának hivatalos iránymutatásában. A Post Millennial cikkéről a Neokohn számol be. 

– írja a lap. A New York-i Egészségügyi Minisztérium a kockázati tényezőktől függetlenül minden színes bőrű ember számára engedélyezi a vírus elleni gyógyszereket, de csak olyan fehérek kaphatnak, akik beleférnek a „veszélyeztetett” kategóriába.

Márciusban a bostoni orvosok azt követelték, hogy az orvosi erőforrásokat úgy osszák el, hogy a faji hovatartozás fontos szerepet játsszon az ellátás elosztásában. Az AP júniusban arról számolt be, hogy „a feketék a COVID-19 összes olyan halálesetének 15%-át teszik ki, ahol a faji hovatartozás ismert, míg a spanyolajkúak 19%, a fehérek 61%, az ázsiai amerikaiak pedig 4%”.

(Fotó: Az új koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tétele ellen tüntetnek New Yorkban 2021. augusztus 25-én. A plakát felirata szerint tulajdonosa nem a védőoltást, hanem annak kötelezővé tételét ellenzi.MTI/EPA/Justin Lane)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mocca08
2022. január 13. 19:31
A saját tetves sírunkat ássuk. És még csak észre sem vesszük. Már várom mikor "billen a mérleg", és lesz a fehér ember, a behódolt. Vagyis már vagyunk, csak nem tudunk róla mert jól kommunikáljuk. Nem adok 20-30 évet, és nekünk annyi. És a gyerekeim ezt megélik...
The trasher
2022. január 10. 22:41
Rohadt rasszisták!
villogókékfog
2022. január 03. 16:23
Nyujork állam fasizálódik.
fogas paduc
2022. január 03. 15:23
Az USA kicsit kezd hajazni a Szolgáló lány meséje ( szörnyű!!!!) cimű sorozatban vázolt társadalmi berendezkedésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!