Kártérítést kapott a szomszéd túl hangos vécéje miatt egy olasz házaspár

2022. január 17. 20:59

A vécé sértette a szomszédok nyugalomhoz való jogát.

2022. január 17. 20:59
null

Kártérítést kapott a szomszéd lakás túl hangos vécéje miatt egy olasz házaspár. A négy testvér, akié a zajos vécé,

2003-ig visszamenőleg évente 500 eurós (178 ezer forintos) kártérítést köteles fizetni,

továbbá átalakítással köteles megszüntetni a zajártalmat – közölte az olasz sajtó.

Az észak-olaszországi La Spezia városában lévő lakás mellékhelyisége egy nagyon vékony fal mögött kapott helyet, ezért az öblítőtartály hangja a szomszédokat „túlzott és aránytalan mértékben” zavarta – közölte az olasz legfelső bíróság. A szomszéd házaspár hálószobája épp a vékony fal mögött helyezkedett el. Mivel lakásuk nagyon kicsi, az ágy áthelyezésére nem volt lehetőség. A megoldásra tett kísérletek mind kudarcot vallottak.

„Ha a vécéöblítő működése túl hangos, sérti a szomszédok nyugalomhoz való jogát, ezért kártérítés illeti őket” – döntött a bíróság, amely ítéletében hivatkozik az Emberi Jogok Európai Egyezményére is. Az ítélet egy 19 éve zajló konfliktust zárt le.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2022. január 18. 14:05
Mellesleg , az aki még a régi gőzmozdonyok idején a vasúti pálya, vagy ma forgalmas út mellet lakott/ik, az hogy szokott hozzá az állandó zajhoz? Laktam s tudom, hogy megszokható! Egy idő után észre sem veszed. A felperesek ebben az esetben egy igen zsémbes, kekeckedő pár lehettek.
bölcsbagoly
2022. január 18. 13:08
Az senkinek eszébe sem jutott, hogy éjjel egy vödör/kancsó vízzel is le lehet leönteni a terméket s az nem okoz nagy zajt? Inkább 19 éven át "szarakodtak" egymással. S a négy testvér együtt maradt ennyi ideig? S ennyi idő alatt nem lehetett azt az ágyat áthelyezni, megfordítani? Ritka hülye emberek és ritka hülye bírók!
Imike1975
2022. január 18. 12:24
Milyen hangok lehettek akkor ott egy jó bableves utáni reggelen.
Senki Alfonz
2022. január 18. 11:29
Azt már hallottam itthon is, hogy egy tízemeletes panelházban reggel borotválkozott a fürdőszobájában egy férfi, amikor valamelyik szomszédja akkorát fingott, hogy ő ijedtében megvágta magát elég mélyen. Éljen a szellőzőrendszer, amelyik egyúttal konferenciabeszélgetési funkcióval is rendelkezik!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!