Orbán Viktor a NATO főtitkárával és Macronnal is tárgyalt

2022. január 31. 20:20

Orbán Viktor és Jens Stoltenberg áttekintették az orosz-ukrán határon kialakult biztonsági helyzetet, és hitet tettek a feszültség csökkentése, a viták párbeszéd útján történő megoldása mellett.

2022. január 31. 20:20
null

Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvában hétfő este telefonos egyeztetést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő tájékoztatta az észak-atlanti szervezet vezetőjét arról, hogy kedden megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz államfővel.

Orbán Viktor és Jens Stoltenberg áttekintették az orosz-ukrán határon kialakult biztonsági helyzetet, és hitet tettek a feszültség csökkentése, a viták párbeszéd útján történő megoldása mellett – ismertette a sajtófőnök. 

Orbán Viktor miniszterelnök még a NATO főtitkárral való egyeztetés előtt tárgyalt az Európai Unió soros elnökségét betöltő Emmanuel Macron francia államfővel is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. február 01. 06:46
Érdemleges lesz Moszkvában Orbán tárgyalása, ha a NATO felhatalmazása alapján benyújtja igényét Putyinnak Kárpátaljára, Ukrajna okkupációja kapcsán... Amint sem az oroszoknak, sem az Ukránoknak nem lehet semmi keresnivalójuk a Kárpát-medencében, úgy az Amerikának sem megajánlott! Mára már minden érdeklődőnek világos a NATO aljas szándékai! Nem akarunk, akarhatunk "puffer zóna" lenni, hogy a bűnt bűnre halmozó Nyugat továbbra is nyugodtan vakarózhasson a jólétében... Az amerikai megszállás közvetlen, elsődleges hadszíntérré tenné a maradék, martalék Magyarországot is... -hát ne tegyék!
Fila2020
2022. február 01. 06:30
Előnyös és megnyugtató, hogy a nehéz időkben ilyen okos, komplex módon gondolkodó, az ország érdekeit szem előtt tartó kormányfője van országunknak. Maradjon is így!
balbako_
2022. február 01. 06:26
Úgy "el van szigetelve", hogy felkérték közvetítésre.
states
2022. február 01. 06:12
Ezt nem értem,Maki szerint csak a gasztróval törődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!