Emlékezetből rajzolt térkép segítségével találkozott anyjával egy elrabolt férfi – 33 év után

2022. január 03. 08:08

Egy kínai videómegosztón tették közzé a férfi térképét.

2022. január 03. 08:08
null

Négy évesen rabolták el, 33 év után találkozott újra édesanyjával egy kínai férfi – írja a Telex a BBC beszámolója alapján. Hozzátették: Li Jingvej emlékezetből rajzolta meg gyerekkori falujának térképét, amit december 24-én tett közzé a Douyinen, egy kínai videómegosztó alkalmazáson. A videót több ezren osztották meg.

A rendőrség a rajz alapján tudta beazonosítani a falut is és az édesanyát is,

akiről tudták, hogy korábban elrabolták a gyerekét. Később a DNS-tesztek is megerősítették a vérségi kapcsolatot, és szombaton újra tudott találkozni a fiú édesanyjával.

„Harminchárom év várakozás, számtalan éjszaka, amit vágyakozással töltöttem, és végül egy emlékezetből rajzolt térkép, ez a tökéletes pillanat” – írta Li Jingvej a találkozás előtt a Douyin profilján. Emlékeztettek: a férfit még 1989-ben rabolták el Zhaotong városának közeléből, majd eladták egy onnan több mint 1800 kilométerre lakó családnak. A férfi most a dél-kínai Kuangtung tartományban él örökbefogadó családjával, de ők korábban nem segítettek neki megtalálni a biológiai anyját. Ezért jutott eszébe, hogy az interneten fog próbálkozni, írják.

A 2015-ös becslések szerint évente 20 ezer gyermeket rabolnak el Kínában.

2021-ben több esetben is sikeresen találták meg az elrabolt gyerekek szüleit. Tavaly júliusban például Guo Gangtang találkozott újra 24 év után a fiával, akit még két évesen raboltak el Santung tartományból.

Kép forrása: YouTube

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besenyő István újratőtve
2022. január 03. 10:51
"a férfit még 1989-ben rabolták el Zhaotong városának közeléből, majd eladták egy onnan több mint 1800 kilométerre lakó családnak." Érdekes hely ez a Kína az biztos. Két ország van ahova nem mennék turistáskodni. Az egyik Kína.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!