Ámokfutó lövöldözött a heidelbergi egyetemen

2022. január 24. 14:52

A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

2022. január 24. 14:52
null

Több embert megsebesített egy ámokfutó hétfőn Németországban a heidelbergi egyetemen. Német hírportálok beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi  lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd végzett magával. Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján

az elkövetőnek nem voltak társai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem természettudományi kara és az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt. Több fegyvere volt, előadás közben rontott be a terembe. Négy embert talált el. Egyikük a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe. A nyomozás első megállapításai szerint az ámokfutó tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság helyszíni beszámolója szerint ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, de a rendőrség terrorelhárító egységek és helikopterek bevetésével átfésüli a területet.

(MTI)

Nyitókép: R.Priebe / /Pr-Video / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. január 24. 22:26
A 19 órai sajtótájékoztatón azt mondta a rendőrfőnök, hogy a lövöldöző 18 éves volt, a sebesültek a 20-as éveik elején, a meghalt fejenlőtt nő 23 éves volt. A tettesnél egy duplacsövű és egy ismétlő fegyver volt, a folyosón lett öngyilkos. Újságírói kérdésre elmondta, hogy az előadóteremben a sebesülteken és a halott nőn kívül még 30-an tartózkodtak, ők a tanúk. Most vizsgálják a tettes lakását, számítógépét és telefonját. A fegyvereket engedély nélkül tartotta, külföldön vásárolta, egyébként német állampolgár.
konfucius
2022. január 24. 22:18
A nagyapám a '30-as években ösztöndíjasként ott tanult egy évet, és később is iszonyatosan büszke volt erre. Most forogna a sírjában, ha ezt hallaná. Mivé lett az az ország.
cutcopy
2022. január 24. 20:36
"az ámokfutó tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai" Ezt mindig is bírtam amikor még senki nem tudja az indítékot, de azt kijelentik hogy mi nem lehetett az..
zuriktodor
2022. január 24. 17:24
most jön az, hogy biztosan szélsőjobbos volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!