Djokovic különengedéllyel indul az Australian Openen

2022. január 04. 16:01

Craig Tiley tornaigazgató szerint alapos vizsgálatok előzték meg a különengedély kiadását.

2022. január 04. 16:01
null

Különengedéllyel elindul a világelső Novak Djokovic a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka kedden közölte, hogy megpróbálja megvédeni címét Melbourne-ben.

– írta ki közösségi oldalára a 34 éves klasszis.

A bizonytalanságot az okozta, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovic azonban – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek. Nemrég olyan találgatások láttak napvilágot, hogy mivel a 20-szoros GS-győztes belgrádi játékos nem hajlandó beoltatni magát, inkább visszalép a melbourne-i viadaltól. Ezt erősítette az is, hogy lemondta a szereplést hazája válogatottjában a sydneyi ATP Kupán.

Craig Tiley tornaigazgató szerint alapos vizsgálatok előzték meg a különengedély kiadását. „Két egymástól független szakértői csoport vett részt a döntés előkészítésében, amelyet akut egészségi probléma indokol. A különengedély megadásához szabályos és szigorú előírásokat kell teljesíteni, hogy az Australian Open mindenki számára biztonságos legyen” – jelentette ki Tiley, aki novemberben még úgy vélekedett, hogy szeretnék Djokovicot újra vendégül látni, ám ahhoz meg kell kapnia a vakcinát.

(Szöveg, fotó: A szerb Novak Djokovic az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a torinói ATP-világbajnokság férfi egyesének zöld csoportjában 2021. november 17-én.MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco: MTI)

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VDGy
2022. január 05. 11:35
lám-lám! egy intelligens sportoló hajthatatlansága önkorrumpálásra kényszerítette a sportbürokratákat
marica61
2022. január 04. 21:09
megmenekültem az éjszakai tenisz nézésröl,mivel már tele van a hocipöm a sorozatos djokovics kivételezésektöl.
bambuci
2022. január 04. 20:02
Vagy mar kapott kettőt. De kell a műsor.
Gépész53
2022. január 04. 18:34
A szervezők most felköphetnek egy nagyot a levegőbe, aztán aláállhatnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!