Moszkva nem hagyja válasz nélkül berlini diplomatáinak kiutasítását

2021. december 15. 20:52

Berlin barátságtalan fellépése nem marad megfelelő válasz nélkül. A közeljövőben nyilatkozatot teszünk az ügyben – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán a Telegram-csatornáján.

2021. december 15. 20:52
null

Szerdán Berlinben életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy 56 éves orosz férfit, aki 2019-ben a német fővárosban megölte az orosz sajtóban Zelimhan Hangosvili néven emlegetett, grúz állampolgárságú csecsem emigránst. A berlini bíróság egyetértett az ügyész állításával, miszerint a gyilkosságot orosz állami megrendelésre követték el.    

Politikai indíttatású a jelenlegi diplomáciai zűrzavar

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke újságíróknak kijelentette, hogy a két orosz diplomatának a Hangosvili-üggyel kapcsolatban történt kiutasítása és

A képviselő szerint sem a bírósági ítélet, sem a diplomaták kiutasítása nem nevezhető igazságosnak. Szerinte az eljárás politikai indíttatású volt, a bizonyítékokban pedig nagy hiányosságok voltak, ami kétségessé teszi az ítélet objektivitását.    

Szluckij sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „ezzel a lépéssel megkezdődik az interakció az új összetételű német kabinettel. Zaharovára utalva azt mondta, hogy Oroszország válasza megfelelő és szimmetrikus lesz". Annalena Baerbock német külügyminiszter az ítélethirdetés után közölte, hogy Németország „a jog és a szuverenitás megsértésének" tekinti a gyilkosságot, és bejelentette az orosz nagykövetség két alkalmazottjának kiutasítását.

(MTI)

Fotó: Christophe Gateau / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egy Ember
2021. december 16. 11:18
A holokauszt nem a gázkamrákkal kezdődött, hanem szavakkal és gyűlölettel. Lily Ebert
Szerintem
2021. december 16. 10:32
Idönként szerver túlterheltség. Valószínű, a sajtó- és szólásszabadság felkent, nagyon demokratikus hívei támadják a Mandinert.
Most80
2021. december 16. 09:26
A Besenyő Margit, akarom mondani, a német védelmi miniszter asszony már készíti az új Barbarossa-tervet.
Ronee
2021. december 16. 08:50
Ez külügyminiszter?? Azt hittem valami konyhás néni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!