Lakástűzben meghalt a nyolcvanas évek popsztárja, Steve Bronski

2021. december 14. 12:06

Lakástűzben hunyt el a múlt héten Steve Bronski, a nyolcvanas években alakult Bronski Beat poptrió társalapítója.

2021. december 14. 12:06
null

A zenész London szívében lévő lakásában a múlt héten kedden csaptak fel a lángok, halálhírét a banda egyik tagja, Jimmy Somerville közölte csütörtökön a Twitteren. A 61 éves Steve Bronski halálának okát hivatalosan még nem erősítették meg, de Josephine Samuel, aki három évvel ezelőtti stroke-ja után gondozta Bronskit, elmondta, hogy a zenésznek a Berwick Streeten volt a lakása, ahol múlt kedden tűz ütött ki – írta a The Guardian.    

 

 

Samuel hozzátette, hogy egy nappal a tűz előtt felkereste Bronskit a lakásán, és arról is beszélt, hogy a zenész a stroke következményei miatt nehezen tudott talpra állni, feltehetően a füst okozta a halálát. A lakás bejárata előtt a banda rajongói üdvözlőlapokat, virágokat és fotókat helyeztek el.    

A gospelénekes Samuel, aki 16 éve ismerte Bronskit, a The Guardiannek felidézte, hogy Bronski kedves, csöndes és szelíd ember volt, tehetséges zenész. A házból, amelyhez a tűzoltók kedden kivonultak, az első emeletről egy férfit mentettek ki, aki a kórházba szállítás után meghalt, de a rendőrség, amely szerint nem történt bűncselekmény, nem árulta el a halott személyazonosságát. A lakásból szálló füstöt a szomszéd házból egy irodai alkalmazott vette észre, ő riasztotta a tűzoltókat is, akik nagyon gyorsan a helyszínre értek.

(MTI)

Fotó: Jimmy Sommerville, Twitter

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2021. december 31. 15:00
Kedveltem, a zenéit. Szivesen hallgattam. R.I.P.
Karbantartó9
2021. december 14. 22:54
RIP! A 80-as években egyik kedvencem volt, de kötsög b.tóth sosem játszotta, hiába ültem ott minden vasárnapi poptarisznya előtt REC-re rakott ujjal :(
rúzabandi
2021. december 14. 20:26
Tipikus Angolok, volt egy-két jó zenéjük de melegek voltak mint télen a vaskályha...
Akitlosz
2021. december 14. 18:44
Eddig úgy tudtam, hogy C. C. Catch volt a '80-as évek popsztárja. Meg Samantha Fox. És Sandra. Erről a "sztárról" még sohasem hallottam. A hozzászólásokból viszont kiderült, hogy miért vonzódik hozzá a Mandiner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!