Irán garanciákat követel az amerikai szankciók felfüggesztésére

2021. december 28. 15:52

Garanciákat követelnek arra vonatkozóan, hogyha sikerül a vitás kérdésekről megállapodni, akkor az USA függessze fel Teheránnal szembeni szankcióit.

2021. december 28. 15:52
null

Irán hivatalos garanciákat követelt a bécsi nukleáris tárgyalásokon részt vevő országoktól arra nézve, hogy az Egyesült Államok felfüggeszti a Teheránnal szembeni szankciókat, ha sikerül megállapodni a vitás kérdésekről – mondta el Ali Bagheri Káni iráni külügyminiszter-helyettes, az iszlám köztársaság főtárgyalója kedden.

Káni Bécsben tartózkodik a 2015-ös hathatalmi atomalku megmentését célzó tárgyalások nyolcadik fordulóján. A megbeszéléseken Irán, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország képviselői vesznek részt. Mindannyian aláírták a 2015-ös atomalkut. Rajtuk kívül az Egyesült Államok volt még az aláírók között, de

Washington Donald Trump elnöksége alatt 2018-ban felmondta a nemzetközi szerződést, és újra életbe léptette a büntetőintézkedéseket Teheránnal szemben.

Az IRNA iráni állami hírügynökség Kánit idézve kedden azt írta: „a részt vevő országok csaknem mindegyike azt hangsúlyozta, hogy az illegális és elnyomó szankciók felfüggesztése kiemelt fontosságú”.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció.
MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2021. december 28. 17:57
Értem hogy amerikától nem elég az ígéret. De mi lenne az a garancia, ami miatt ők betartanak bármilyen állítást, vagy ígéretet?
Benedek Zsolt
2021. december 28. 17:56
"A megbeszéléseken Irán, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország képviselői vesznek részt." HAJRÁ !!! https://www.youtube.com/watch?v=0hDQWpA0lNc UI: HÍVJÁTOK MEG AZ IZRAELIEKET IS ÉS A V4-EKET IS...
Senye Péter
2021. december 28. 17:10
Mi bajunk lehet egy olyan országgal, amelynek ilyen szép színekből áll a zászlója?
Sincero
2021. december 28. 16:18
Bidébá: "OK, garantálom." ("Elfelejtettem, hogy mit is.")
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!