Egyelőre nincs a 2028-as olimpia programjában a súlyemelés, az ökölvívás és az öttusa

2021. december 09. 18:52

A kizárás mögött pénzügyi és korrupciós gondok állnak.

2021. december 09. 18:52
null

A súlyemelés, az ökölvívás és az öttusa nem szerepel a 2028-as Los Angeles-i olimpia előzetes programjában, ugyanakkor bizonyos feltételek teljesülése esetén még bekerülhetnek a műsorba. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testületének háromnapos ülése után Thomas Bach elnök beszélt erről a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Ami a súlyemelést és az ökölvívást illeti, a kizárás oka az, hogy a két sportág nemzetközi szövetségének az irányítása a NOB szerint nem megfelelő,

az elmúlt években pénzügyi és korrupciós gondokkal küzdött mindkét világszervezet.

A Nemzetközi Öttusa Szövetségnek (UIPM) a jövő év végéig kell véglegesítenie javaslatát az új formátumra vonatkozóan, illetve addig kell megjelölnie, melyik sportág kerül be a kivett lovaglás helyére. Emellett jelentős költségcsökkentést kell felmutatnia és bizonyítania azt, hogy a sportág vonzó a fiatalok és a nagyközönség számára.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2022. január 22. 15:29
Sztem egy, súlyemelés, egy ökölvívás, de bármely küzdősport simán beférne a téli olimpia műsorába. Régen arról volt szó, hogy s kézilabdát teszik át télire.. De miért is ne? Miért ne lehetne a két olimpia között elosztani a sportágakat? Amiket amúgy is csarnokokban rendeznek, azok közül miért ne lehetne párat áttenni a téli olimpia műsorára?
cartwright
2021. december 10. 13:04
"a jövő év végéig kell megjelölnie, melyik sportág kerül be a kivett lovaglás helyére" gyaloggalopp már csak tökös embereket kell találni hozzá
Gintonic68
2021. december 10. 08:17
Az olimpiával együtt a női sportnak is vége, viszont lesz térdelés, szivárványos parádé, transzok minden mennyiségben... Majd nézzük régi olimpiák felvételeit a yt-n... :(
Járványfigyelő
2021. december 10. 05:26
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az utolsó újkori olimpia 2016-ban volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!