Illegális demonstráció során újságírókat vertek az oltásellenesek Berlinben

2021. december 05. 11:47

Az egyik tüntető egy újságírót ki is akart rabolni.

2021. december 05. 11:47
null

Illegális demonstrációt tartott és újságírókra támadt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltást elutasítók egy több száz fős csoportja szombaton Berlinben. A német főváros egyik központi negyedében, Friedrichshainban a rendőrség adatai szerint nagyjából ötszázan gyűltek össze a nem engedélyezett tüntetésen. Több embert őrizetbe vettek a járványügyi előírások megsértése és a rendőrökkel szembeni ellenállás miatt.

A tüntetők több újságírót is megtámadtak. Egyiküktől – aki mobiltelefonjával filmezte az illegális demonstrációt – elvették készülékét, amelyet dulakodás után sikerült visszaszereznie.

A feltételezett elkövetőnek rablási kísérlet miatt kell felelnie.

A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a megmozdulás idejére, szombat délutánra eredetileg Nemet mondunk az oltási kényszerre címmel szerveztek tüntetést, amelyet azonban a fertőzésvédelmi szabályok várható megsértése miatt nem engedélyeztek, a szervezők mégis igyekeztek mozgósítani támogatóikat az interneten.

Németországban nem oltási kényszer, hanem oltási kötelezettség bevezetését tervezik.

A várhatóan december 8-án hivatalba lépő új kormány tervei szerint felkérik a németek közösségének egészét érintő erkölcsi kérdések vizsgálatával és javaslatok megfogalmazásával foglalkozó független szakértői testületet, a Német Etikai Tanácsot (Deutscher Ethikrat), hogy az év végéig dolgozzon ki állásfoglalást, amelynek alapján meg lehet vitatni és el lehet dönteni az ügyet a szövetségi parlamentben (Bundestag). A kötelezettséget februártól vezethetik be. A kötelezettségszegés nem kényszerintézkedést, hanem szabálysértési bírságot vonna maga után.

(MTI)

Nyitókép: Bodo Schackow / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszes2022
2022. január 11. 17:02
A diktatúrát csak ilyen eszközökkel lehet leváltani. 2 éve rettegő/nyugger diktatúrában él a világ, Svédország kivételével.
Rugo
2021. december 05. 16:03
HELYES! A BÓNUSZ? HOGY A LÜGENPRESSE EMBEREI. A média és a multinacionális gyógyszergyárak - a kér fő ellensége oltásügyben.
ptrfarkas43
2021. december 05. 14:57
Értem én, hogy ballib csicska média, azonban az oltatlanok akik elveszik a beteg emberek elől a kórházi ágyakat, otthon rohadjanak meg.
certus
2021. december 05. 14:15
Aggódom a demokrácia és a jogállamiság érvényesülése miatt. Az újságírók nem tudják nyugodtan végezni a munkájukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!