Betiltják a dohányzást a tengerparton Spanyolországban

2021. december 24. 19:55

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök a környezetvédelmi problémákat helyezte politikájának előterébe.

2021. december 24. 19:55
null

Spanyolország elfogadta a törvényt, mely szerint a helyi hatóságoknak jogukban áll 2000 eurós (kb. 740 ezer forint) büntetést kiszabni azokra, akik a spanyol tengerpartokon gyújtanak rá, olvasható a Times-on.

A spanyol szenátusban elfogadott törvény felhatalmazza a helyi önkormányzatokat arra, hogy

betiltsák a dohányzást a tengerparton a cigicsikkek okozta szennyezések csökkentésének érdekében.

Májusban az ország környezetvédelmi miniszteréhez eljuttattak egy 283 ezer ember által aláírt petíciót, melyben az aláírók felszólították a kormányt, hogy tiltsák be a dohányzást az ország strandjain. A No Fumadores szervezet kezében összpontosult aláírásgyűjtés célja az volt, hogy megszabadítsák a spanyol partokat a cigarettafüsttől és az eldobált csikkektől.

Fotó: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. december 26. 14:52
Legyen 11e Ft (30 euró) egy doboz cigi, mindjárt kevesebb láncdohányos lenne. És a megállókban sem gyújtanának rá arra a 2-3 percre, amíg jön a busz, villamos.
Greenbear
2021. december 25. 18:53
Nagyon régen volt, amikor a vonaton dohányzó/nemdohányzó részek voltak. Mit csináltak a bagósok? Beültek a nemdohányzóba (hogy ne legyenek füstben, mert a füst őket is zavarta), aztán kimentek a folyosóra mérgezni magukat, s így elvették a helyet a nemdohányzók elől. De olyanban is volt részem, hogy beültem a nemdohányzó fülkébe (nyár volt), két fószer rágyújtott. Amikor rájuk szóltam, azt mondták, hogy "de hiszen nyitva van az ablak" Becsületükre mondva, abbahagyták. A későbbiekben a szövegükből kiderült, hogy orvosok voltak! Szívem szerint, betiltatnám mindenütt a dohányzást, leromboltatnám a dohánygyárakat, bebörtönöztetném azokat, akik a szabályt megszegik, de hát tudjuk, mi volt az USA-ban a szesztilalom idején..... Greenbear
Szittya66
2021. december 25. 14:00
Bár dohányos vagyok, de az ilyen jellegű szigorítással egyetértek! Aki nembír elmenni egy kijelölt helyig (gondolom nem 2km-ként fognak ilyeneket kialakítani), az megérdemli a bírságot!
hentes
2021. december 25. 08:29
Az indok az lenne, hogy mások egészsége védelmében, még valamennyire jogos is lenne. De ez így baromság! Miért büntetik majd meg azt, aki üres üdítős dobozban, vagy másban gyüjti és kidobja csíkkjeit? Majd szendvicset se lehet enni mert eldobják a fóliát? A csíkk szennyező a parton, de a napolaj nem az a vízben? Kijelölve legalább lesz bagós hely? Az oltatlan bagós duplán fizet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!