Varga Judit: Az uniónak támogatnia kell Lengyelországot

2021. november 09. 18:33

Az Európai Uniónak végre egységes közösségként kell támogatnia Lengyelországot, amelynek nemcsak saját, de az Európai Unió határait is védenie kell az illegális bevándorlás miatt – közölte az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

2021. november 09. 18:33
null

Varga Judit bejegyzése szerint a napokban új fokozatra kapcsolt az Európát fenyegető migrációs nyomás, miután illegális bevándorlók egyre nagyobb csoportja próbál bejutni a kontinensre Lengyelországon át. Elég volt a szavakból, technikai vitákra pedig nincs most idő – hangoztatta.    

Azt írta: „déjá vu érzésünk lehet”, hiszen 2015-ben épp olyan agresszívan, a határzár megrongálásával próbáltak migránsok tömegei átjutni Magyarországra, ahogyan most Lengyelországba. Magyarország akkor megálljt parancsolt az illegális bevándorlásnak, „noha mindenki bírált ezért bennünket és senki sem sietett a segítségünkre” – emelte ki.    

A miniszter úgy fogalmazott: „örömmel látjuk, hogy lengyel barátainkat már nem éri olyan két-frontos támadás, mint minket. Kiállunk lengyel barátaink mellett, és felszólítjuk Brüsszelt a határzár kiépítésének fedezésére, amely, ha tetszik, ha nem: a leghatékonyabb eszköz schengeni határaink védelmire” – írta Varga Judit.

(MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. november 09. 22:08
Ki a felelős ezért, Juditka?
Akitlosz
2021. november 09. 21:41
Kell? Nincsen azon a szinten, hogy az EU-nak előírhasson.
az oltás nem működik Mo nem működik
2021. november 09. 20:34
A családodat rakd rendbe először babám!
makapaka2
2021. november 09. 18:54
Az EU a migrációt támogatja sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!