Verekedés tört ki a korlátozások elleni tüntetők és a rendőrök között Bécsben

2021. november 21. 09:58

Mivel a fertőzések továbbra is emelkednek, november 22-én újabb lezárási hullám kezdődik Ausztriában, amelyet 10 nap múlva értékelnek.

2021. november 21. 09:58
null

Ausztriában a koronavírus terjedése miatt hétfőtől ismételten teljes lezárást rendel el a kormány, 2022. február 1-jétől pedig kötelező lesz a védőoltás az országban – jelentette be pénteken Alexander Schallenberg osztrák kancellár. Az osztrák kancellár elmondta, hogy a lezárást tíz napra vezetik be, majd legfeljebb újabb tíz nappal meghosszabbíthatják, de az oltottak és a gyógyultak számára a most bevezetett korlátozások legkésőbb december 13-án véget érnek. 

Ausztriában a lakosság mintegy kétharmada adatta be magának a vakcina mindkét dózisát, ami az egyik legalacsonyabb arány Nyugat-Európában, a hétnapos esetgyakoriság százezer főre vetítve 991, ami viszont az egyik legmagasabb a kontinensen. Ausztriában az oltatlanok számára már ezen a héten bevezettek korlátozásokat, ám a fertőzöttek száma ennek ellenére sora dönti a napi rekordokat. A két legsúlyosabban érintett tartományban, Salzburgban és Felső-Ausztriában már csütörtökön elrendelték a lezárást.

(MTI, RT)

Fotó: Stringer / Sputnik / Sputnik via AFP 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. november 22. 14:39
Már megbeszéltük, hogy kínaim van, ami ugye ott nem lehetne. Én itt, vakcinától függetlenül, a kötelezés ellen hadakozom. Ha kötelező és rendszeres lenne, semmi jelentősége nem lenne, hogy elcsípek-e még egyet az utolsó kínaiak közül.
teuton
2021. november 21. 23:20
Nem zavar senkit az itteni illib birkak közül amit a firkasz hazudik? Nem verekedes volt, hanem az oltasellenesek ratamadtak a rendörökre! Amit elhallgat a firkasz, hogy több tucat rendör megsebesült, az egyik tüntetö el akarta venni az egyik rendör fegyveret! Több tucatnyi tüntetöt elöallitottak, a neonacik es identiter mozgalom aktivistai tüzeltek fel öket. Ugye ismerös ez, 15 eve ugyanez volt Budapesten, az osztrak rendörseg viszont meg tudta akadalyozni a nagyobb karokat, de volt ott is gyujtogatas. Egyebkent az osztrakok 80 szazaleka helyesli a lezarasokat es kötelezö oltast... Na ennyit az IGAZ hirekröl...
nyugalom
2021. november 21. 18:33
Az oltottak mikor fognak tüntetni jogosan a sok agyatlan ellen?
janos14
2021. november 21. 16:54
A tüntetésen az egyik felirat nagyon találó: Kontrolliert die grenze nicht euer volk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!