Két aranyért adta el feleségnek kiskorú lányunokáit egy nő Romániában

2021. november 05. 13:30

Az értesülések szerint a „férjek” is kiskorúak.

2021. november 05. 13:30
null

Sajátosan értelmezte egy, a dél-romániai Mehedinți megyében élő nő a nagyanyai gondoskodás kinyilvánítását: úgy próbálta két kiskorú, 9, illetve 12 éves lányunokája számára a boldog életet biztosítani, hogy „kiházasította” – gyakorlatilag egyszerűen eladta – őket – számol be a Főtér.

A két kislányt ugyanis a nagyanyjuk nevelte, mivel apjuk nincs, anyjuk pedig  mentális problémáktól szenved. A történetre egyébként úgy derült fény, hogy a nő szomszédai a megyei gyermekvédelmi hatósághoz fordultak, mivel a fülükbe jutott az „adásvétel”. Ezután derültek ki a részletek is: a nő fejenként egy aranypénzért „feleségül adta” a két kislányt.

Egy aranypénz értéke mintegy ezer euró, tehát kétezer eurót keresett a nagyszerű bizniszen, azonban később a nagyobbik lány hazatért, mert, mint mondta, új „családjában” bántalmazták. Az értesülések szerint a „férjek” is kiskorúak. A nő ellen természetesen büntetőeljárás indult, az ügyben kiskorúakkal szembeni rossz bánásmód és szexuális agresszió miatt is vizsgálódnak.

A két kislányt egyelőre gyermekotthonban helyezték el, egy gyermekpszichológus szerint ugyan eleinte – érthető módon – zavartan viselkedtek, de azóta egy tanácsadói program keretében foglalkoznak velük, a körülményekhez képest nagyjából rendbe jöttek érzelmileg, és a szakemberek azon igyekeznek, hogy sikerüljön túllépniük az átélt traumákon.

Nyitókép: táj Románia délnyugati részén, Krassó-Szörény megyében. MTI Fotó Haáz Sándor

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. november 05. 23:31
Macskajaj...
56október
2021. november 05. 16:16
Na b+, ezek vették el tőlünk Erdélyt... Bár végső soron Károlyinak szegénységi bizonyítvány.
szodabár
2021. november 05. 14:16
Nálunk a 11 gyerekes kokéró árulja már a lányait. Most az a legnagyobb gondja, hogy a csokot nem tudja felvenni, mert már kevés a kiskorúja otthon, vagyis kell meg szülni. Az nem jut eszébe, hogy dolgozzon. Szabolcsból jött kiscsalád.
Akitlosz
2021. november 05. 14:03
Jobban ért a gazdasághoz, mint a politikusok, bankárok, közgazdászok együttvéve. Ha a hatalom tűrné, akkor a nép, akinek esze van és teheti aranypénzt használna. Az ugyanis kivédi a fenti aljas népség által csinált inflációt. Máig a 100 koronás érme a világon ismert és elismert legjobb magyar pénz. https://www.youtube.com/watch?v=SclpwfTPXbU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!