Migránsonként száz eurót ígértek embercsempészek a román határőröknek

2021. november 15. 16:17

Egy határrendőr megvesztegetésével próbálkozó embercsempészeket vett őrizetbe hétfőn a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Temes megyei kirendeltsége.

2021. november 15. 16:17
null

A DNA közleménye szerint a határrendőrt vasárnap próbálta rávenni két embercsempész arra, hogy – szolgálati kötelességének teljesítését rendszeresen elmulasztva – tegye lehetővé külföldi állampolgárok illegális bejutását Romániába. A gyanúsítottak azt állították, hogy heti legalább négy alkalommal akarnak 25 fős csoportokat átjuttatni a határon meghatározatlan időn keresztül. A migránsonként fizetendő száz euró így, állításuk szerint, heti tízezer eurót tenne ki.    

Az embercsempészek által ígért, havi közel 15 millió forintnak megfelelő csúszópénz több mint negyvenszerese a legjobban kereső román határrendészek bérének.

A román határrendőrség honlapján hétfőn közzétett statisztikai adatok szerint október hónapban a (nem vezető beosztásban dolgozó) határrendőrök körében a legmagasabb kifizetett nettó bér 5769 lej (428 ezer forint) volt.    

A DNA megvesztegetés gyanújával indított a két férfi ellen bűnvádi eljárást és előzetes letartóztatásba helyezésüket kérte a Temes megyei törvényszéktől.

(MTI)

Fotó: CORNEL PUTAN / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2021. november 15. 17:35
Közben Kodruca Kövesi nyakán szorul a hurok! Eltitkolt bamkszámlák, eltitkolt ingatlanok, családi összefonódás, pont mint a mi Cseh Katkánknál!
Most80
2021. november 15. 16:54
A román határőrnek már alapból két foglalkozása van (a másik a határőr, igen).
MayorAnna
2021. november 15. 16:37
A csempész lehúzza a kannibált ezerre, ebből ad a határőrnek százat... - nem zsidók ezek a csempészek?
hegyaljai
2021. november 15. 16:36
Nem szeretem a románokat, főleg a román politikát. Itt viszont arról van szó, hogy román köztisztviselők visszautasították a korrupciós pénzt. Ezek a román határőrök mindannyiunk barátai, és mindannyiunkat védenek! Már hallom a szirén hangokat, hogy közben mennyit engedtek át. Nem! Ezt nem kellene mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!