Meghalt egy lengyel katona a belarusz határon

2021. november 13. 21:16

A katona halálát baleset okozta, „harmadik fél” nem vett részt benne.

2021. november 13. 21:16
null

Véletlenül leadott lövés végzett egy lengyel katonával, aki Lengyelország Fehéroroszországgal közös határán teljesített szolgálatot – közölte szombaton este Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője a Twitteren.

Az illetékes szerint a lövést egy lengyel szolgálati fegyverből adták le. „Az előzetes vizsgálati eredmények szerint lövést adtak le egy katonai fegyverből, aminek következtében egy katona életét vesztette, a történtekhez harmadik személynek nem volt köze” – olvasható a katona parancsnokának közleményében, amelyet Zaryn a mikroblogján közzé tett.    

Lengyelország, Litvánia és Lettország határaihoz hónapok óta illegális bevándorlók ezrei érkeznek Fehéroroszország irányából. Idén a lengyel határőrség már több mint 33 ezer illegális határátlépést akadályozott meg a lengyel-fehérorosz határon. Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy a migránsok határra szállításával a rezsimje ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért akar visszavágni.

(MTI)

Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. november 14. 12:09
lengyel testvéreinknek higgadtságra is szüksége van ebben a rohadt helyzetben.
kitiltott
2021. november 14. 10:57
Érik a sorosek által kibrusztolt harmadik világháború.. Az események gyökerét kell megnézni.. Ez egy step by step felépített provokáció Európa ellen.. Gondosan kitalálva minden reakciót..
szürkeSzarvas
2021. november 14. 09:13
A gyurcsányi mit nem adott volna 15 éve 1 hasonlóért! Krokodilkönnyeket hullatva táncolt volna a ravatalánál.
vemiko
2021. november 14. 09:04
Isten nyugosztalja+! elég szomorú...ha így volt, ha nem......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!