Zemmour előzheti Le Pent Franciaországban

2021. november 08. 09:13

A közvélemény-kutatások szerint a publicista bejut majd a második fordulóba.

2021. november 08. 09:13
null

Ahogy megírtuk, a bevándorlásról, az iszlámról és a nemzeti identitásról vallott radikális felfogásairól ismert Éric Zemmour régóta a polgári középosztályt képviselő konzervatív jobboldal és a munkásrétegekre építő Nemzeti Tömörülés összefogását sürgeti, ugyanakkor úgy látja, hogy Marine Le Pen képtelen a győzelemre, és alkalmatlan az elnöki posztra.

Az Ifop-Fiducial vasárnapi közvélemény-kutatása szerint a francia jobboldali publicista, Éric Zemmour valószínűleg bejut a második fordulóba a jövő évi elnökválasztáson, ha az általuk mért 17 százalékot megszerzi az első fordulóban. A kutatás szerint

Emmanuel Macron hivatalban lévő államfő 23 százalékot kapna, a jobboldali jelölt Marine Le Pen pedig 16 százalékkal lenne a harmadik az első fordulóban.

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. november 08. 11:48
Na és mekkora téttel merne erre fogadni a szerkesztő, aki ezt a cikket idetette? Tarlós nem 1%ponttal, hanem "utcahosszal" vezetett Karácsony előtt a Mandiner szerint. Aztán?
Reszelő Aladár
2021. november 08. 11:45
Ezt Ericnek és Marine-nek kell letárgyalni. Ha egyik sem rántja el a kormányt, akkor megint Micron lesz az elnök, kb kiütéssel. Kormányozzon bármilyen rosszul is.
Pierre
2021. november 08. 11:29
az orban atok mukodik.
duzur
2021. november 08. 10:27
Nagyon bátor ember, aki ott annyi fanatikus tábort hív ki maga ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!