Kerítéssel választották szét az oltottakat és oltatlanokat Romániában

2021. november 24. 13:31

Óriási a felháborodás.

2021. november 24. 13:31
null

Több városból is jelezték vásárlók, hogy egyes hipermarketekben fémvázas kerítéseket szereltek föl, amelyek elválasztják a Covid ellen beoltottakat az oltatlanoktól, írja a Transindex. Hozzátették: az intézkedés feldühítette az embereket. A munkaügyi felügyelőség szerint az üzletlánc illegálisan szerelte fel a kerítéseket, és felszólították az illetékeseket, hogy bontsák le azokat. Először egy Râmnicu Sărat-i üzletből kezdtek ilyen kerítéses fotók keringeni, a beszámolók szerint a kerítés egyik oldalán léphetnek be azok, akik zöld igazolvánnyal rendelkeznek, innen bejuthatnak azokba a boltokba, ahol nemcsak élelmiszert lehet vásárolni. A kerítés túloldalán mindenki beléphet a gyógyszertárakba és az élelmiszerboltokba, írják.

A portál hangsúlyozza:

a megyei munkaügyi felügyelőség képviselői szerint az intézkedés jogellenes,

és a kerítések eltávolítását kérték. Egyúttal elrendelték, hogy a vásárlók ellenőrzése a hipermarket bejáratánál történjen. Sepsiszentgyörgyön az AUR helyi szervezete is tiltakozott az intézkedés ellen: Székelyudvarhelyen az UTCA akciócsoport karolta fel az ügyet. Azt írják, „legyen elég a megkülönböztetésből, ellenkező esetben segítséget kérünk az egyetlen olyan párttól, amely kiáll a román állampolgárok mellett, a hazájuk mellett, azaz az AUR-tól”.

Kép forrása: Facebook

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. november 25. 10:51
Emlékszem még, akár Pálffy is csinálhatta, hogy a csirkék oltásánál külön ketrec volt az oltottaknak, és az oltatlanoknak. Malacoknál külön karám.
Papamaci1957
2021. november 25. 09:33
Bezzegrománia.
robipecs
2021. november 25. 07:49
Ez teljesen jó megoldás. Sokkal jobb, mint ha be sem mehetne, és a bejáratnál kellene "kardozni" vele, hogy nem jöhetsz be. Meg így akarják elkerülni a későbbi lezárásokat. Szóval ez az ötlet, ha elsőre fura is, inkább követendő példa.
Dénia
2021. november 24. 20:46
Most amúgy kit védenek ezzel? Az oltottakat, vagy az oltatlanokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!