Izrael utazási korlátozásokat rendelt el az új vírusvariáns miatt

2021. november 26. 07:32

Hét országot tettek vörös listára az új variáns miatt.

2021. november 26. 07:32
null

Izrael csütörtökön azonnali hatállyal utazási korlátozásokat rendelt el több afrikai országgal szemben óvintézkedésként a koronavírus egy újabb vírusvariánsa miatt. Az izraeli kormány rendkívüli ülésen döntött arról, hogy úgynevezett vörös listára helyezi Dél-Afrikát, Mozambikot, Namíbiát, Lesothót, Botswanát, Eswatinit – az egykori Szváziföldet – és Zimbabwét – ismertette Naftali Bennett miniszterelnök hivatala.

A közlés szerint ezen országokból egyelőre nem utazhatnak be külföldiek Izraelbe. Az izraeli állampolgárok számára viszont kéthetes karanténkötelezettséget írnak elő külön erre a célra kijelölt szállodákban. A karanténhotelekből egy hét múltán lehet távozni, két negatív PCR-teszt elvégzését követően.

A kormányfői hivatal szerint Bennett Nicán Horovic egészségügyi miniszterrel, valamint az egészségügyi és a védelmi tárca más szakértőivel is egyeztetett az érintett országokból érkező repülőjáratok haladéktalan leállításáról.

Izrael fokozott figyelmet fog szentelni az új variánsnak, hogy az ne terjedhessen át a zsidó állam területére

– áll a közleményben.

Nem sokkal korábban a brit kormány is felfüggesztette a repülőjáratokat ezen országok többségéből. A BBC brit közszolgálati médiatársaság által csütörtökön idézett szakértők szerint a B.1.1.529 változat mutatja az eddigi legnagyobb számú mutációt az eredeti koronavírus-variánshoz képest, és most elsősorban azt kell vizsgálni, hogy ez a vírusfajta nem tud-e valamilyen mértékben áthatolni a koronavírus ellen jelenleg használatos oltóanyagok nyújtotta védelmen.

Izrael 9,4 millió lakosának kétharmada már megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját, 43 százalék pedig a harmadik oltást is.

(MTI)

Nyitókép: pixabay

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. november 26. 09:33
Nem fogják tudni megállítani. Az intézkedések nem értelmetlenek, de csak ideig-óráig működnek. Lelassítani jók.
OberEnnsinnen
2021. november 26. 08:56
Minden esetben, amikor a világot elmebeteg gátlástalanságukkal tönkreteszik, "gazdasági világválság" keletkezik. (Ilyenkor lehet legolcsóbban bevásárolni és az elsikkasztott vagyonokat leírni a banki könyvekből...) A FED 1914-ben elküldte a világra a VÍRUS1.0-át, a neve: Gavrilo Princip. Új koronavírus-variáns jelent meg november 25., csütörtök 15:19 A Dél-afrikai Köztársaságban a koronavírus új variánsát fedezték fel, amely a B.1.1.529 nevet kapta, számoltak be a helyi hatóságok csütörtökön. 2021. november. 25. 16:40 2021. november. 25. 17:20 TECH Szokatlan új koronavírus-variánst fedeztek fel, a virológus szerint több mint 30 mutációja van Gyorsan terjed.
OberEnnsinnen
2021. november 26. 08:49
OberEnnsinnen 2021. november 25. 17:25 32 @A ráció prófétája Nyugodtabb lennék, ha a Pfizer-szállítmányokat sorsolással határoznák meg, a gép felszállása előtt 10 perccel megadni az úticélt: Tel Aviv, vagy Budapest és így tovább. Zgyanis: minden szállítmány egyedi gyártási számmal-dokumentációval rendelkezik. Az, hogy Pfizer, az annyi, mint az, hogy: Kis Péter, vagy Nagy Pál...
OberEnnsinnen
2021. november 26. 08:45
Tegnap írtam a Pfizer-szállítmányokról. De nem voltam elég világos, most megteszem. Az Pfizer, ami Tel Avivba megy, UGYANAZ-E, mint ami Budapestre? Csak annyit reklamáltam, jó lenne, ha a Pfizer-szállítmányok úticélját a gép felszállása előtt 10 perccel, sorsolással döntenék el, ...azt, hogy a gép a Pfizerrel hol landoljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!