Kiköthet a Sea-Eye 4 Szicíliában, több mint nyolcszáz migránssal a fedélzetén

2021. november 06. 21:14

A hajó csütörtök óta várt kikötési engedélyre.

2021. november 06. 21:14
null

Kikötési engedélyt adtak az olasz hatóságok szombaton a Sea-Eye és a Mission Lifeline német civilszervezetek hajójának, hogy a szicíliai Trapaniban partra tehesse a fedélzetére vett több mint nyolcszáz migránst.

A hajó csütörtök óta várt kikötési engedélyre. A Sea-Eye 4 egymást követő műveletekben vette fedélzetére a Földközi-tengeren a menedékkérőket, akik között több mint kétszáz fiatalkorú és öt várandós nő is van. A hajót vasárnap várják Trapaniba. A Sea-Eye nehezményezte, hogy Málta már csütörtökön nemet mondott a civilhajó fogadására.    

A Sea-Eye 4 mellett az Sos Mediterranée francia nem kormányzati szervezet által működtetett Ocean Viking is kikötési engedélyre vár fedélzetén 314 migránssal.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: BERND WUSTNECK / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. november 08. 09:55
Ez kalózkodás , túszok , ( élőpajzs ) felhasználásával . Kalózhajót el nem kobozni , kimeríti a kollaborálás bűncselekményét , a hatóságok részéről . Ez esetben polgári engedetlenségi mozgalomnak kell fellépnie . Ezt a békebeli polgári jog is lehetővé teszi . Búvár Kund dologra .
luxusbatar
2021. november 08. 07:07
Aszongya': a hajó kapitányát és az NGO vezetőit letartóztatni, emberkereskedelem miatt. Vagy? Rosszul gondolom?
amca
2021. november 07. 18:35
Ha ezt Szulejmán tudta VONA.. A migri arról szól ,hogy el kell indulni... Az állibsi nyugat befogad, és már küldene is tovább,ha nem vagy agysebész..
mokány
2021. november 07. 16:08
Tényállás : A hatóságok előre megfontoltan , szervezetten végrehajtott megtévesztése . Fennáll a banditizmus tényállása is . A bűnpártolók is büntetlenül maradnak ? Európa ébresztő .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!