Blackout: a német katasztrófavédelem arra készíti fel az embereket, hogy mi a teendő, ha nincs fűtés

2021. november 04. 21:14

A videó a katasztrófavédelmi napot promózza, amit abból a célból szerveznek, hogy ismertessék, mit kell tenni, ha hosszú ideig nincs áram vagy fűtés.

2021. november 04. 21:14
null

A BBK, azaz a német katasztrófavédelem Twitteren is közzétett videója arról szól, mit kell tenni az embereknek, ha nem lesz Németországban fűtés. Mit tegyenek a németek, ha nincs fűtés, erre az esetre ad tanácsot a német katasztrófavédelem a szolgálatnak a Twitterre feltöltött videójában. A videóban egy idős nő kabátban, kesztyűben didereg a fűtetlen lakásban, majd megjelenik a felirat: mi tegyünk, ha már nem megy a fűtés? A felvételen ezt követően a nő alufóliával ragasztja le az ablakot, majd virágcserépből és mécsesekből sajátkezűleg készít fűtőtestet, amely mellett később egy fiatalabb pár is csatlakozik hozzá.

A leírás szerint sok oka lehet a „Blackoutnak”, áramkimaradásnak, mint például egy hurrikán. Németország azonban távol esik a Karib-térségtől, ahol ez a veszély mindennapos, miközben az ország története egyik legsúlyosabb energia-válságával küzd. 

 

 

 

Németországra rájár a rúd

Németországban rekordokat dönt a koronavírus negyedik hulláma is, rengeteg megbetegedést okozva. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint egy nap alatt 33 949 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2). Ez meghaladja a tavaly december 18-án 33 777 pozitív lelettel beállított rekordot.

A négy legnagyobb euróövezeti gazdaság közül Németország teljesítménye volt a legrosszabb, ahol nyolchavi mélypontra lassult a növekedés.

A német gazdaság teljesítményét tükröző összetett beszerzésimenedzser-index értéke 3,5 ponttal 52,0 pontra esett októberben. Franciaországban 54,7 ponttal, Olaszországban 54,2 ponttal, Spanyolországban pedig 56,2 ponttal egyaránt hathavi mélypontra csökkent a kompozit BMI – állítja a londoni Moody's hitelminősítő. 

Ebben a helyzetben a gázárak elszabadulása, az atomerőművek leállítása okozta energia-ellátási gondok, valamint az áram és fűtés árának csillagászati mértéke inkább indokolhatna egy kimaradást, mintsem egy hurrikán. 

Fotó: BBK, Twitter

 

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor243
2021. november 30. 09:01
Pontosan kiszámítva, gyakorlatban mérve elmagyarázva hogy ez a cserepes bohóckodás milyen orbitálisan nagy faszság (a jól szigetelt lakásban még bele is fulladhat a mécsessel szarakodásba, ráadásul bármi minimális hatásfokot akar tartani az iszonyat drága lesz végül) : https://www.youtube.com/watch?v=SRwtaiDbezI
Readar
2021. november 07. 22:08
Akkor a németek mennek melegedni Afrikába, Afrika meg itt fagyoskodhat Németországban? Megvan a megoldás!!!
Walhalla
2021. november 07. 16:39
Egy előnye lesz, sötétben nehezebb késelni. Ma Münchenben egy ruhaboltban a szüleivel vásárló 10 éves gyereket szúrt nyakon egy migráncs, bocsánat egy országnélküli Merkel vendég. Vagy ezt hogy mondják magyarul: 'Staatenloser Mann " A Spiegelben ne keressétek a támadó leírását, az más újságokban van. :) "Mann attackiert zehnjaehrigen Jungen mit Messer" https://www.spiegel.de/panoram..
fonak
2021. november 05. 19:09
"Szövetségbe forrt szabad köztársaságok, a nagy Németország kovácsolta frigy, hogy éljen az EU egysége, hatalma, a népek akarták s alkották meg így. Szálljon szabad Európánk, dicsőség fénye rád, népek barátságát vívtad Te ki! LIBE-frakció vezet. Láng, mely a népeket a Haladás győztes útján viszi."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!