Kemény élet vár az oltatlanokra Bajorországban

2021. november 04. 09:55

Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről, ha tovább emelkedik a koronavírus-járvány negyedik hulláma.

2021. november 04. 09:55
null

Markus Söder miniszterelnök kiemelte, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) teljes erővel visszatér, ezért nehéz tél vár a tartományra, ha nem emelkedik jelentősen az egyelőre nagyjából kétharmados – 64,6 százalékos – átoltottság.

A járvány immár „az oltatlanok járványa”

A negyedik hullám különösen súlyos helyzetet idézett elő, ezt mutatja, hogy a 25 németországi járványgóc közül 16 Bajorországban van. Ezért megszigorítják a fertőzésvédelmi előírásokat. Elrendelik egyebek mellett a kötelező maszkviselést az iskolákban, és bevezetik azt is, hogy csakis a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, ha az intenzív osztályon kezelt fertőzöttek száma 600 fölé emelkedik – ismertette a kormányfő.

Markus Söder hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány átalakult, immár „az oltatlanok járványa”. Ezt mutatja, hogy

a kórházba kerülők több mint 90 százaléka nem rendelkezik a Covid-19 elleni védőoltással,

a járványhelyzet pedig azokban a térségekben a legsúlyosabb, amelyekben különösen alacsony az átoltottság.

A harmadik adag vakcinával hatalmas eredményeket lehet elérni

A bajorországi kórházakban a helyzet nagyon feszült, a gócpontokban pedig egyenesen drámai – mondta Markus Söder.

Vannak olyan kórházak is, amelyekben már egyetlen ágy sem szabad.

A járvány erősödése így veszélyezteti a többi beteg ellátását – fejtette ki a tartományi miniszterelnök, aláhúzva: mindent meg kell tenni azért, hogy ne kényszerüljenek például a szívbetegek vagy a daganatos betegségben szenvedők sürgősen szükséges műtétjeinek elhalasztására.

Kiemelte, hogy a teljes oltással rendelkezőknek a harmadik adagot, az emlékeztető oltást is be kell adatniuk, és ennek országosan egységes gyakorlattá kell válnia. Mint mondta, az izraeli oltási kampány példája azt mutatja, hogy a harmadik adag vakcina révén hatalmas eredményeket lehet elérni a járvány elleni küzdelemben.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fábián Györgyi
2021. november 04. 21:27
Az Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatala által 2021. szeptember 13-án közzétett statisztika, a 2021. január 2. és július 2. közötti haláleseteket az oltási státusz szerint is megjelölte. 1. Az összes haláleset az oltási státusztól függetlenül (265 982); 2. Oltatlanok (104 134); 3. Az első oltást követő 21 napon belüli halálozás (18 653); 4. Halálesetek 21 nappal az első adag beadása után vagy annál később (73 833); 5. Halálesetek a második adagot követő 21 napon belül (11 652). 6. Halálesetek 21 nappal a második adag után vagy annál később (57 721). Minden egyéb elgondolkodtató elem ellenére a közlés igazolja, hogy kb. 60 ezer ember több oltott ember halt meg, mint oltatlan. A kormány ködösít, amikor a napi félórás megbetegedési statisztikák, szomorú történetek, oltási reklámok mellett kegyeleti okokra hivatkozva eltitkolja az oltott-oltatlanok arányszámát. (https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity)
antilib
2021. november 04. 15:25
Az oltatlanok is oltottak, mégpedig ostobasággal.
VeJoLa
2021. november 04. 10:52
Markus SÖDOLF bukjon már meg végre! Az "oltatlanok járványa" ordas hazugság! Onnan ered, hogy a 3G sikanéria idején oltatlanok csak negatív teszttel mentesülhettek a korlátozások alól, azaz csak őket tesztelték! Spahn elszólta magát: ha mindenkit tesztelnének, sose érne véget a járvány. Most, hogy dögivel van EMA-vakcina, már az a cél, hogy mindet eloltsák.
ancilla
2021. november 04. 10:34
Rohadt nácik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!