Az egész világot beoltaná fél év alatt az EU biztosa

2021. november 25. 10:16

Sztella Kiriakídisz egészségügyi biztos szerint a járvány megállításához elengedhetetlen, hogy a világ teljes lakosságának beoltása a jövő év közepéig megtörténjen.

2021. november 25. 10:16
null

Az Európai Unió éllovasa a koronavírus-járvány elleni globális fellépésnek, azonban mindez nem elegendő a járvány feletti teljes győzelemhez, ha nem sikerül beoltani az egész világot – jelentette ki az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos Strasbourgban szerdán.

Sztella Kiriakídisz az Európai Parlament plenáris ülésének a koronavírus-járvány elleni uniós fellépésről és az oltás fontosságáról tartott vitáján elmondta: a járvány megállításához elengedhetetlen, hogy a világ teljes lakosságának beoltása a jövő év közepéig megtörténjen.

Közölte, hogy az Európai Unió – a kis és közepes jövedelmű országok koronavírus elleni vakcinával történő ellátására létrehozott COVAX-programon keresztül – az év végéig 99,6 millió adag egydózisú Johnson & Johnson vakcinát szállít afrikai országokba.

(MTI)

Fotó: JULIEN WARNAND / POOL / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2021. november 25. 16:22
Sikerült lenyúlnia az összes vakcinát?! Nem semmi!
szgbj
2021. november 25. 15:11
Nyilván ahhoz elengedhetetlen, hogy további tízmillió eurók érkezzenek az asszonyság számlájára.
MaBaker
2021. november 25. 13:19
Beoltaná az egész világot olyan oltásokkal, amiket 6 hónapig teszteltek, majd felelősségvállalás nélkül kiszórták az embereknek, rekormennyiségű negatív reakciót váltott ki, majd még szintén felelősségvállalás nélkül elkezdték kötelezővé tenni egyes helyeken. Brávó! Talán előbb legalább 1db gyógyszermulti vállalhatna jogi felelősséget a termékéért. De legalább már a középtávú mellékhatások kezdenek megjelenni a kutatásokban... https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712 "These changes resulted in an increase of the PULS score from 11% 5 yr ACS (Acute Coronary Syndrome) risk to 25% 5 yr ACS risk."
tevevanegypupu
2021. november 25. 12:29
Micsoda rosszarcu egy cemende..ha velem szemben jönne egy néptelen utcán inkább hátrafordulnék és elfutnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!