Állami támogatással kérhetnek abortuszt lengyel nők Hollandiában

2021. november 25. 19:38

A holland törvényhozás 150 tagjából 111 szavazott szerdán a vonatkozó törvény mellett – írta meg a Notes From Poland nevű portál.

2021. november 25. 19:38
null

Az új holland törvény a híradások szerint lehetővé teszi, hogy lengyel nők is részesülhessenek abból a kormányzati keretből, amit eredetileg azért állított fel a holland állam, hogy a fejlődő országok veszélyeztetett csoportjaihoz tartozó állampolgárait támogassa általuk – írta meg a Telex. 

A holland honatyák azért látták szükségét a törvény hatályának kibővítésére, mert a lengyel alkotmánybíróság tavaly elfogadta Európa legszigorúbb abortusztörvényét.

Az új lengyel rendelkezés értelmében Lengyelországban akkor is tilos az abortusz, ha a magzat nagy valószínűséggel súlyos és visszafordíthatatlan mértékben károsodott, illetve a gyermek életét veszélyeztető, gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Hollandiában a 22. hétig lehet abortuszt végrehajtani, orvosilag indokolt esetben pedig a 24. hétig. A holland állmapolgárok számára az abortusz ingyenes, a külföldről érkezők számára azonban 480-530 euró körüli összeg fizetendő a beavatkozásért. Ennek az összegnek egy részét vállalja most át a törvény értelmében a holland állam.

Fotó: Wojtek RADWANSKI / AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. november 29. 19:55
"Mert legalább arra tudnátok példákat írni, hogy valami mindenféle segítség és támogató környezet nélkül fejlődik. De ilyenre nincs példa. Minden fejlődés csak támogató környezetben mehet végbe. Szükség van valamire, ami azt megdobja." Mindenféle létezés, növekedés és fejlődés a Teremtő "támogató környezet"-ében történik. De ezt már ezer éve elolvashattad volna a Katolikus Lexikon "Teremtés és fejlődés" szócikkében, amit szíves figyelmedbe ajánlottam. Persze, nem könnyű olvasmány, különösen a kétféle okság taglalása.
youngboy
2021. november 26. 22:09
Igen, Rutte kitalálta, hogyan lehet felszámolni a lengyel nacionalizmust. Holland pénzen kell felszámolni őket.
zsanett-kúnrum
2021. november 26. 15:13
mi ez a nemi diszkrimináció a fejlett hollandok részéről?
48saxon
2021. november 26. 11:28
...gondolom az a 111 most iszonyú-jó-embernek gondolja magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!