A lengyel határok megnyitását követeli az osztrák migrációs szakértő

2021. november 17. 14:45

Gerald Knaus, a befolyásos osztrák migrációs szakértő kifejtette, mit kellene Lengyelországnak tennie a migránsokkal, és hogy hol kellene letelepíteni őket.

2021. november 17. 14:45
null

Gerald Knaus osztrák migrációs szakértő, a nyílt társadalom és megnyitott határok propagálója, a német kormány korábbi tanácsadója a Weltnek fejtette ki, hogyan gondolja megoldani a lengyel-belarusz migrációs feszültséget.

Knaus szerint a lengyel határt meg kellene nyitni, és az EU nem toloncolhatja vissza ezeket az embereket. Úgy véli, Lengyelországnak a schengeni kódex nyomán engednie kell, hogy lengyel földön menedékjogot kérjenek, és aki így tesz, az nem utasítható ki az országból. „Az EU ezzel megmutatná, hogy az emberi méltóságot nem áldozza fel könnyedén” – teszi hozzá.

Gerald Knaus azt is kifejtette: azokat, akik egy bizonyos határnap után érkeznének Lengyelországba, a nemzetközi joggal összhangban egy EU-n kívüli biztonságos országba kellene szállítani. Az országra van is javaslata: Ukrajna.

A migrációs szakértő szerint a demokratikus országoknak egy „nyomásellenes paktumot” kellene kötniük. Knaus úgy látja, az EU rá van utalva az Ukrajnával való együttműködésre, és Európa-jogilag szerinte lehetséges volna, hogy a Belaruszból érkezetteket fogják és Ukrajnába mint biztonságos harmadik országba reptessék – ha ehhez megváltoztatnak néhány bekezdést az uniós menedékjogi szabályozásban. 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panka45
2021. november 18. 16:01
Nem értem ezt a marhát (bocs) Az ukránok megmondták, hogy hozzájuk senki, és lőni fognak, ha próbálkoznak.
amca
2021. november 18. 15:21
Ezt az elmebeteget ,le kéne fújni 1 kis Coviddal. A saját faxoddal verd a csalánt mókuskerék.
hlaci83
2021. november 18. 13:44
Címet (saját) is adjon, ahová szállíthatják őket.
elfújta az ellenszél
2021. november 17. 20:37
Soros beépített embere hozza a formáját: - minél több buckalakót beszuszakolni az EU-ba - Soros-Ukrajnát helyzetbe hozni az EU partnerországaként Ezzel már lehet is a kasszához fáradni a gazdinál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!