Rekord nagyságú római kori kincset találtak Bajorországban

2021. október 21. 19:50

A kincseket egy folyóágy kavicsrétegében fedezték fel.

2021. október 21. 19:50
null

A város hétfői közleménye szerint ez a legnagyobb római kori ezüstkincs, amelyet valaha Bajorországban találtak. Az i. sz. 1. és 2. századból származó érméket egy felszámolás alatt álló üzemi területen, egy régi folyóágy kavicsrétegében találták. Ugyanezen a területen már júniusban több mint 400 kilogramm összsúlyú római kori leletet tártak fel, érmék mellett fegyvereket, szerszámokat, csontokat és egy kocsikerék vasabroncsát.

Több mint 100 éve ez volt a legjelentősebb felfedezés a római korból.

Ezen a helyen már a 20. század elején találtak római kori tárgyakat, de aztán gyár épült a területen és a régészek azóta nem kutathattak. Az ásatást most az tette lehetővé, hogy a bezárt gyár helyén lakásokat építenek. A régi rómaiak több mint 2000 éve települtek le a mai Augsburg területén, az ott létesített Augusta Vindelicum később Raetia római provincia székhelye lett.

(MTI)

Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. október 21. 21:53
Azt hittem, tényleg valami értékes kincset találtak, de ez csak pénz :( (Elsüllyedt hajórakományra számítottam, egy folyó fenekén). Szóval a cím megtévesztett, így fogalmaztam volna: Rekord nagyságú római kori pénzérmét találtak Bajorországban
Flagellator1974
2021. október 21. 21:33
Szőröstalpú szomszédaink bejelentkeztek már?
quimby
2021. október 21. 20:43
Augusta Vindelicorum (Augsburg) = Augustus városa a vendek földjén.
quimby
2021. október 21. 20:13
Szép találat, de Amerika keleti partjainál is találtak Római hajóroncsokat, kardokat stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!