Lekapcsolták a távfűtést Temesváron

2021. október 26. 13:45

Több mint 56 ezer lakás és öt kórház érintett.

2021. október 26. 13:45
null

Több mint 56 ezer lakásban és öt kórházban kapcsolták le a távfűtést kedd délben Temesváron, miután az önkormányzat felügyelete alatt működő Colterm távfűtési társaságot fizetésképtelenné nyilvánította a Temes Megyei Törvényszék, a szolgáltató pedig elzárta a gázcsapot – írja a Portfolio.

Dominic Fritz, Temesvár polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a gázszolgáltatókkal folytatott tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre. Hozzátette: tovább folytatják a tárgyalásokat kis mennyiségű gáz vásárlásáról, mely lehetővé tenné, hogy elsősorban szénnel üzemeltessék a temesvári hőközpontokat.

A polgármester drámainak nevezte a helyzetet, és közölte: a parlament és a kormány beavatkozása nélkül a temesvári távhőszolgáltató rendszer nem bírja ki a telet.

Nyitókép: Magali Cohen / Hans Lucas / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. október 27. 10:48
Miért, pulóver nincs? (Frans Timmermans)
Dénia
2021. október 27. 07:37
És még ráadásul van is egy csomó gáza Romániának. Mi is akarunk tőlük majd venni. Bezzegrománia.
zuriktodor
2021. október 27. 06:48
ez azért már nagyon durva.
annamanna
2021. október 27. 04:56
" Fűtés nélkül maradtak a kárpátaljai óvodák és iskolák 17:45 Október 26, 2021 A fűtési szezon megszakadt, mivel az előző gázszolgáltató leállította az együttműködést. Munkácson és a környező falvakban közel 30 iskola maradt fűtés nélkül, a tanulás távoktatás formájában zajlik. Az óvodák egyelőre működnek, a helyiségeket melegítőkkel fűtik. A hírt a TSZN tévécsatorna közölte. Katerina Krisinec-Angyalosi, a Munkácsi Városi Tanács Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport osztályának vezetője szerint a gázszolgáltató felmondta a szerződést, mert veszteséges volt a gázszolgáltatás. Az oktatási intézmények gázellátására még augusztus végén hirdettek pályázatot, ahol 34 hrivnyában határozták meg az árat, azonban egyetlen résztvevő sem jelentkezett erre az árra. A helyi hatóságok benyújtották a dokumentumokat a Naftogaztradingnak. Ám a megállapodás aláírása esetén is legkorábban novemberben indulhat el a fűtés az iskolákban." http://life.karpat.in.ua/?p=76792&lang=hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!